Skocz do zawartości
duzii

G.skill 4gb (2x2gb) 800mhz Cl4 Pk A Ocz Titanium (2x2gb) 800mhz Cl 4

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!Dzisiaj zamówiłem zestaw w esc.pl ( ten sam jak na u nas na forum za 3,4k zł ) okazało się że nie posiadają pamięci ram G.Skill 4GB (2x2GB) 800MHz CL4 PK i sprzedawca zaproponował mi zmianę na OCZ Titanium (2x2gb) 800Mhz cl 4 (w tej samej cenie ). Jak możecie powiedzcie mi czy coś tracę przy tej zmianie ? Czy te pamiątki się czymś różnią ? Odpuścić sobie i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> OCZ Titanium (2x2gb) 800Mhz cl 4 czy czekać aż dojdą od G.Skilla ? Jak możecie proszę o szybko odpowiedź:) Z góry dzięki!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czekałbym na G.Skille - te OCZ to po prostu zwykłe, szare pamięci, niczym się nie wyróżniające (w kwestii OC)...

Ewentualnie kupuj na Agito - są tańsze o te 30zł, więc częściowo pokryje to koszty przesyłki, a nawet zaoszczędzisz te parę złotych.

Edytowane przez Gi3r3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ESC.pl wszystko napisze żeby sprzedać

Nadal nie wiem co zrobić napisałem im że wolał bym G.Skilla pamiątki ale nie chce też czekać 2 tygodnie aż dojda ( bo napisali że nie wiedzą kiedy dojdą.......) to oni mi odpisali "OCZ są firmą która od kilku tak produkuje pamięci dla wymagających

użytkowników, proponowane przez nas dobrze sie sprawdzają przy OC " i już nie wiem co robić ; p Śmieszne jest że nawet nie wiedzą kiedy dostawy mają.

Co proponujecie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też złożyli tą propozycję i chyba raczej na nią przystanę i wezmę te pamięci ocz, chyba że polecacie coś innego w podobnej cenie a procka wybrałem x940 i chcę kręcić do jakiś 3.5 GHz.

W twoim przypadku to i Goodramy 2x2GB 800MHz CL5 wystarczą... Masz odblokowany mnożnik, pamięci nawet ruszać nie musisz.

Jeśli ktoś kręci poprzez HT, to warto kupić te G.Skille.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh kurcze też miałem dzisiaj taką propozycję:)) A ze względu na to, że u mnie na miejscu są OCZ 2x2gb 800MHz Reaper EPP CL4-4-4 Heatpipe to je biorę. Pewnie, że droższe, ale cóż może jak je zamontuje to o tym zapomnę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie ktoś tutaj na forum wspominał (w podobnym wątku), że długo czeka(ł) na memki z Agito - to pewnie dlatego ;). Ale w Reactorze się "swiecą", więc nawet osobno zamawiając memki i płacąc za przesyłkę idzie zmieścić się w cenie ESC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi