sgowin Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Witam, Mam taki problem. Kupiłem sobie niedawno komputer i dosyć dobrą karte dzwiękową maya44 (nie USB) i niestety komputer mi jej nie wykrywa. Możliwe, że to coś w biosie lecz niestety nie wiem gdzie ją włączyć... zwyczajnie nie widze wzmianki o audio w biosie. Co mam zrobić aby ją włączyć? Karta jest podłączona pod jedno z wejść PCI. Bardzo zależy mi na czasie ponieważ już męcze sie z tym tydzień. Starałem się zainstalować sterowniki lecz niestety to nic nie daje. (sterowniki mam na plycie CD - oryginalne). Mój komputer: DMI (system): nazwa P31-ES3G typ biosu - Award Modular (08/05/08) mikfrouklad plyty glownej - Intel Bearlake P31 karta dzwiękowa: Karta dźwiękowa - Realtek ALC888/1200 @ Unknown Karta dźwiękowa - Nieznane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2009 1. Masz włączoną zintegrowaną kartę dźwiękową w bios. 2. Niektóre karty muzyczne zgodne z HDA potrzebują poprawki KB888111 (UAA) do poprawnego ich zainstalowania w systemie. Instalator łatki przewidziany jest tylko dla XP SP2. SP3 nie rozwiązuje problemu. Aby zainstalować łatkę pod SP3 trzeba zmienić wersję systemu w rejestrze. Więcej informacji szukaj w Sieci. Teraz nie jestem w domu, a linka do strony nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...