Skocz do zawartości
sgowin

Nie Wykrywa Karty Dzwiękowej Maya44

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam taki problem. Kupiłem sobie niedawno komputer i dosyć dobrą karte dzwiękową maya44 (nie USB) i niestety komputer mi jej nie wykrywa.

Możliwe, że to coś w biosie lecz niestety nie wiem gdzie ją włączyć... zwyczajnie nie widze wzmianki o audio w biosie. Co mam zrobić aby ją włączyć? Karta jest podłączona pod jedno z wejść PCI.

Bardzo zależy mi na czasie ponieważ już męcze sie z tym tydzień. Starałem się zainstalować sterowniki lecz niestety to nic nie daje. (sterowniki mam na plycie CD - oryginalne).

Mój komputer:

DMI (system): nazwa P31-ES3G

typ biosu - Award Modular (08/05/08)

mikfrouklad plyty glownej - Intel Bearlake P31

karta dzwiękowa:

Karta dźwiękowa - Realtek ALC888/1200 @ Unknown

Karta dźwiękowa - Nieznane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Masz włączoną zintegrowaną kartę dźwiękową w bios.

2. Niektóre karty muzyczne zgodne z HDA potrzebują poprawki KB888111 (UAA) do poprawnego ich zainstalowania w systemie. Instalator łatki przewidziany jest tylko dla XP SP2. SP3 nie rozwiązuje problemu. Aby zainstalować łatkę pod SP3 trzeba zmienić wersję systemu w rejestrze. Więcej informacji szukaj w Sieci. Teraz nie jestem w domu, a linka do strony nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi