Makchiavelli Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam Miałem restartowany bios, zostaly ustawione standardowe ustawienia. Pozmienialem tak zeby widzialo dysk i CDrom ale nie mam dzwieku Patrzylem w menedzerze urzadzen czy karta dzwiekowa wlaczona i jest, sterowniki wgrywalem ale dalej nie ma dzwieku. W czym problem? Nawet w biosie dawałem AC97 na dispable i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam Miałem restartowany bios, zostaly ustawione standardowe ustawienia. Pozmienialem tak zeby widzialo dysk i CDrom ale nie mam dzwieku Patrzylem w menedzerze urzadzen czy karta dzwiekowa wlaczona i jest, sterowniki wgrywalem ale dalej nie ma dzwieku. W czym problem? Nawet w biosie dawałem AC97 na dispable i nic Jaki jest dokładny model tego AC97? Np. AC500 Podaj nazwę płyty głównej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 A gdzie to sprawdzic? jest jak na linku, AC 97 i tyle, jak najade to nic wiecej sie nie pokazuje. Karta to Gigabyte GA-k8ne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) -------------------------------------------------------------------------------- Przecież Enable to Włączony!!! dawałem AC97 na dispable i nic-------------------------------------------------------------------------------- W Evereście. To twoja płyta? http://www.gigabyte.pl/products/mb/driver/ga-k8ne_1x.html -Ściągnij "Audio" wybierz przez Europe, dobrze by było jeśli zaznaczył byś swój Windows (Vista/Xp) przed pobieraniem, znajdziesz go. Pamiętaj że na dysku mogą być tylko jedne sterowniki od dźwięku, podobnie jak antywirus, usuń stare sterowniki przez Programy i funkcję lub Dodaj i usuń które znajdziesz w Panelu Sterowania, potem zainstaluj te z linka które ci podałem. Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez D3s3rttt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Niestety nic z tego. Odinstalowalem stare sterowniku, restart kompa, pokazalo sie, ze znalazlo nowy sprzet ... AC97, zainstalowal pobrane sterowniki i lipa :/ Nie ma dalej glosu. Nie wiem co moze byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 KB888111. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 (edytowane) A nie wymieniałeś czasem płyty głównej lub nie odpiąłeś kabelków od czołowego panelu audio? W dźwiękówkach AC97 jeśli nie masz podłączone frontu audio,to musisz założyć dwie zworki na piny 5 i 6 oraz 9 i 10 - jeśli nie ma przejścia sygnału na powrót audio,to mimo iż w systemie jest zainstalowana karta dźwiękowa nie usłyszysz żadnego dźwięku. Edytowane 24 Kwietnia 2009 przez Miodnyj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Ej ale on napisał że ma Disnable, a to znaczy wyłączony, pomyliło mu się, niech przestawi w biosie na Enable :) Albo to mnie na starość się miesza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Nie mam do wyboru Enabled. Nie wiem jak to sie stalo, Przestwilem jakis port 1394 czy cos na Disabled i to poszlo, bo wczesniej w winampie nawety wyskakiwalo, ze bledny sterownik, zainstaluj nowy lub zmien konfiguracje, Blad kodu 88780078 Chińskimi kombinacjami i przstawieniem w programie Gigabyte Technology na 4 glosniki ktore mam dziwiek uslyszalem. Przestawie na 6 czy 8 glosnikow to dziala. Ale na dwa juz nie. Co gorsza, podpinam sluchawki do wyjscia, ktore mam z przodu kompa i lipa. Nic w nich nie slychac. Juz nie wiem co jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 1. Słownik języka angielskiego można kupić lub skorzystać z Sieci. 2. Jak nie ma "Enabled" to jest "Auto". 3. Nie wydaje mi się, aby przestawienie 1394 coś pomogło, ale ok. 4. Jakie masz kolory gniazd i gdzie podpinasz głośniki? Najwyraźniej nie są podpięte tam gdzie trzeba lub sterownik nie jest ustawiony prawidłowo - przednie głośniki to zazwyczaj zielone gniazdo. 5. Gniazdo z przodu nie bierze sygnału z powietrza. Musi być wpięte w odpowiednie wejście na płycie. 6. Niektóre karty zintegrowane mają ustawienia za pomocą zworek na płycie - przeglądnij instrukcję obsługi płyty. W razie potrzeby znajdziesz ją na stronie producenta płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2009 No i? Zrobiłeś coś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makchiavelli Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Póki co wszystko dziala. dziekuje kolego za pomoc - sterowniki itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...