Skocz do zawartości
Tomek342

Typowy Pirat Komputerowy Jest Komunista

Typowy pirat komputerowy jest komunista?  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Typowy pirat komputerowy jest komunista?

• Tak
      12
    • Nie
      81

Rekomendowane odpowiedzi

Teraw, to bzdura, że państwo zabiera nam około 80% zarobionych pieniędzy? A policz wszystkie obowiązkowe składki, ubezpieczenia, podatek który płacisz kupując wszelkiego rodzaju produkty itp i się przekonasz jaka jest skala tego zjawiska...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za mało zarabiamy, jak chcesz pograć to musisz mieć na czym. A sprzęt mało nie kosztuje. Osobiście nie walczę z piractwem bo to jest bez sensu. Bo jaki sens ma walka skoro nie likwiduje się źródła problemu? Na pewno gdyby sytuacja przeciętnego kowalskiego w Polsce się prawiła wiele osób przestało by piracić, nawet policja używa piratów. Najpierw trzeba mieć za co żyć, a że brakuje kasy a można mieć za darmo... I ręce opadają mi gdy ktoś pisze że piratów powinno się odcinać od sieci. Pobrałeś kiedyś jakaś muzykę, program, film, grę, zdjęcie, animację itp robiąc to niezgodnie z wolą autora lub licencją? Jesteś w świetle prawa piratem.

Edytowane przez Sobota

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja myśle, że to odcinanie jest dobre i jak wejdzie do całej europy to bedzie całkiem super. Nie bedzie piractwa, nie bedzie darmowej reklamy, nie bedzie zysków (jak ktoś piraci znaczy, że go nie stać, jak go nie stać to i tak nie kupi), nie bedzie pseudoproducentów niewiadomoczego, a cała reszta nauczy sie, że to oni są dla nas a nie my dla nich.

Śmieszy mnie fakt dotyczący nie brania odpowiedzialności za wyrządzone szkody. To tak jakbym był jakimś super negocjatorem kontraktów i firma produkująca grę by mnie "wyłowiła", a ja bym im przed negocjacją licencj np na użycie marki samochodu w grze powiedział, że niebiore odpowiedzialności, za zapiski kontraktu, z których potem okazało by się, że 50% zysków ze sprzedaży idzie do właściciela marki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy ci którzy się tak zarzekają, że piractwo ganią i sami nie mają ani jednego pirata zazwyczaj właśnie nimi są, ale chcą wyjść na takich prawych i w ogóle... żal.

Edytowane przez Krzychu95

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy ci którzy się tak zarzekają, że piractwo ganią i sami nie mają ani jednego pirata zazwyczaj właśnie nimi są, ale chcą wyjść na takich prawych i w ogóle... żal.

Popieram, w świetle prawa większość ludzi jest piratami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sarkazm - jeśli znajdziesz 50zł i schowasz to nie jesteś złodziejem. W świetle prawa nieznaczne sumy pieniędzy możesz wziąć bez żadnych dodatkowych restrykcji, pod warunkiem, że nie możesz na poczekaniu ustalić właściciela. Jeśli leży i wziąłeś - jest OK, jeśli komuś padło przy tobie i wziąłeś - kradniesz. Zgłaszać trzeba duże sumy gotówki, ale nie pamiętam w tej chwili od ilu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm. ale ktos kto zgubil tą kase moze wrócić w miejsce gdzie ja prawdopodobnie zgubil. i co sobie pomysli? ktoś mi za ... iwanił 50 zeta. bo uczciwy obywatel zostawiłby te 50zl tam gdzie lezały. ha ha ha !

nie usprawiedliwiam piractwa, ale nikt nie mowi o tym jak ten soft dostaje sie do netu. bo pewnie trudniej temu zapobiedz, niz odcinac od netu ludzi, ktorzy podnoszą te 50 zeta znalezione na chodniku ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanko odnośnie oryginalnego Windowsa. Ostatnio jak formata robię to muszę aktywować przez telefon, kiedyś przez neta mogłem teraz wywala błąd. Denerwuje mnie klikanie telefonem domowym, jeszcze ja mam przewodowy i muszę siedzieć w kącie :S , z koma nie mogę zadzwonić ani na darmowy ani na płatny (wywala mi połączenie po 2 min). Mam Win XP HE na 1 pc, nic oprócz ramu nie wymieniałem. Jak temu zaradzić?

Gdy wpisywałem kod to w ostatniej linijce błąd zrobiłem i musiałem od nowa tyle klikać na tym badziewiu bo się zdenerwowałem, a tu mi jeszcze wyskakują z ankietą na temat aktywacji systemu Windows i jak bardzo jestem zadowolony z ich produktu :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trochę nie rozumiem tego odcinania od netu piratów. Przecież jakby odłączyli tyle ludzi (bo co by tu nie mówić bardzo dużo ludzi to piraci) to kto by korzystał z internetu? A co z dostawcami, przecież gdyby tyle ludzi przestało korzystać z netu to by mieli z deczka straty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta ta jak nie poskutkuje akcja typowy pirat komputerowy to komunista to wyjadą z grubymi działami typowy pirat komputerowy to faszysta jak to nie pomoże to zaczną wyzywać od Hitlera. PR pełną gębą oni tym chcą ludzi zachęcać do nie piracenia ? :lol2: idioci a wystarczyło by przepchnąć zdjęcie podatku z gier i już jest dużooooooooooooo taniej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi