Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Idziecie zagłosować?? Jakie jest wasze zdanie na temat przystąpienia Polski do EU? Ja jestem na TAK :-) argumenty? + szansa dla Polski na rozwój, i gonienie zachodniej Europy + ciekawsze perpektywy co do przyszłości + pomoc w niektórych sprawach, w których nasi rządzący nie umieją zorganzować np. budowa autostrad, oczyszczalni ścieków itp i tak dalej i tak dalej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ja również na TAK :) Powody podobne do twoich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 na tak, bo jak nie do UE to "kuda?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Jestem na tak- z dwoch powodow. 1. Nie wyobrazam sobie Polski poza unia 2. Dzieki Unii jest to referendum, a jak dobrze pojdzie to troche zarobie w komisji :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=Maq=- Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ja jestem na tak, bo bez UE jesteśmy jak narazie nikim i jakbyśmy nieweszli to za ok. 30 lat Rumunia nas by prześcigneła :((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 nie uważam żeby po wstąpieniu od razu sie cuda działy... ale jestem na TAK.. trzeba patrzeć globalnie.. a nie na to czy komuś kury zdechną ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Ja na TAK p.s. był już dość obszerny te,at o UE :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Oczywiście, że TAK!! Argumenty już podawałem w innym topicu. W każdym razie gdybyśmy jakimś cudem nie weszli, to będzie przeje... Niech który zagłosuje na nie, to zaraz bana dostanie... hehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snake16 Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 TAK !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 27 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2003 tiaa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Ja jestem gdzies po srodku ;). Nie wierze w UE raj ale jestem za z czterech powodow 1. Nie bede musial nostryfikowac dyplomu w krajach UE, nie ma granic :P 2. Brak izolacji polski na arenie miedzynarodowej 3.na pochybel klecha! 4.no i szybszy rozwoj Szkoda tylko ze wszystko oparte jest na kapitalizmie :(. Ale chyba tylko $ sa w stanie zlaczyc ludzi... pomyslcie o sile UE gdyby byla socjalistyczna... prawdziwy raj na ziemi :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 2. Brak izolacji polski na arenie miedzynarodowejCzy Lichenstein, Norwegia, Szwajcaria są izolowane? 3.na pochybel klecha!Żałosne... I nic takiego się poza tym nie stanie. 4.no i szybszy rozwojCiekawe. W miarę przyjmowanie ustaw europejskich wzrost PKB spadł z 7 do blisko 0% :) pomyslcie o sile UE gdyby byla socjalistyczna... prawdziwy raj na ziemi :).Przecież jest! 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 2. Brak izolacji polski na arenie miedzynarodowej Czy Lichenstein, Norwegia, Szwajcaria są izolowane? Nie sa, ale dlatego ze je na to stac - Norwegia ma ogromne zloza ropy ( te slynne Brent pochodza wlasnie z Morza Polnocnego) Lichtenstein i Szwajcaria to panstwa- banki, a co my mamy? Leppera i nic wiecej :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bortas Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Niebawem referendum w sprawie przystąpienia do Unii Europejskiej. Pytanie jakie dzięki naszym kochanym politykom przeczytamy na karcie do głosowania najprawdopodobniej będzie brzmiało: "Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP zrezygnowania z odmowy ratyfikacji układu akcesyjnego z Unią Europejską?" A do wyboru będziemy mieli cztery możliwe odpowiedzi: TAK NIE JAK NIE, JAK TAK! Hę? ps. ja i tak jestem za wejsiem, fakt ze moze byc ciezko, ale sie oplaci szczegolnie przy stanie gospodarki jaki obecnie mamy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Dziwne, ze moderator nie napisal SZUKAJ. Pewnie dlatego, ze tych "argumentow" nie znalazlo sie w "tamtym watku" za duzo :lol: A co do Twoich est7 argumentow to nie sa to argumenty tylo pobozne zyczenia. Wszystko to, co wymieniles moglibysmy osiagnac bez Unii E. i byloby to zrobione duuuzo taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Jestem na NIE 1. Na wejściu do Unii skorzystają GŁÓWNIE rolnicy a i tak niewiele 2. WSZYSTKO będzie musiało spełniać miliony norm, założeń i przykazów - ZERO wolności 3. Wzrost gospodarczy osiągnie jakieś MAX 1% (jak w całej Unii) 4. Aby móc studiować i pracować za granicą nie trzeba od razu wstępować do Unii. 5. Unia - TAK, ale w ZUPEŁNIE INNYM KSZTAŁCIE (coś na podobieństwo NAFTA) Ogólnie daję Unii jakieś max 10-12 lat i się wszystko rozpiździ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 2. Brak izolacji polski na arenie miedzynarodowej Czy Lichenstein, Norwegia, Szwajcaria są izolowane? Nie sa, ale dlatego ze je na to stac - Norwegia ma ogromne zloza ropy ( te slynne Brent pochodza wlasnie z Morza Polnocnego) Lichtenstein i Szwajcaria to panstwa- banki, Jeżeli jesteśmy przy izolacji ekonomicznej to przypominam, iż wejście do Europejskiego Obszaru Gospodarczego mamy wynegocjowane, a składka tam jest rząd wielkości niższa niż ta dla UE. Więc jak to jest, że stać nas na wyższą składkę, a nie stać na pozostanie poza i wejście tylko do EOG? a co my mamy? Leppera i nic wiecej :?Przesadzasz. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 A ja jestem chyba za NIE... jak narazie reformy proponowane przez ue pogarszaja stan naszej gospodarki.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ale to juz było http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=119...&highlight=unia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ...Szkoda tylko ze wszystko oparte jest na kapitalizmie :(. Ale chyba tylko $ sa w stanie zlaczyc ludzi... pomyslcie o sile UE gdyby byla socjalistyczna... prawdziwy raj na ziemi :). przeciez UE jest na wskros przesiaknieta socjalizmem i wlasnie dlatego nie jest rajem na ziemi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 ...Szkoda tylko ze wszystko oparte jest na kapitalizmie :(. Ale chyba tylko $ sa w stanie zlaczyc ludzi... pomyslcie o sile UE gdyby byla socjalistyczna... prawdziwy raj na ziemi :). przeciez UE jest na wskros przesiaknieta socjalizmem i wlasnie dlatego nie jest rajem na ziemi :P ja bym jeszcze dodał: I NIGDY NIM NIE BĘDZIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
||Falcon|| Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 absolutnie TAK ! Bo jesli nie to co nam pozostanie ? Przyjazn z czerwonym bratem ? A moze cofniecie sie do tylu i postawienie na rolnictwo (ktore i tak upada) ?! Dajci alternatywe jakas ? Nie ma ? A no wlasnie... Dosyc czesto przebywam w Wiedniu i naprawde, az zal wracac do Polski (przykro mi to mowic) Mam nadzieje, ze tak jak to podaja analitycy, osiagniemy poziom panstw zachodnich za 30 lat (gdzie one wtedy beda, to szkoda mowic, ale lepsze to), a jesli nie przystapimy do UE to szykuje nam sie druga Ertrea ? Rumunia nas wyprzedzi pod wzgledem gospodarczym.. Calkiem przyjemna perspektywa , nieprawdaz ? Jeszcze raz prosze, glosujcie na TAK, a jesli jestescie na NIE to nie idzcie do glosowania - rzad sie przynajmniej zgodzi. BTW. Jak sadzicie, jesli wiekszosc obywateli bedzie na NIE, to rzadzacy posuna sie do zafalszowania wynikow referendum ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deeejot Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 TAK ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 heh. ciesze sie ze wiekszosc jest na tak. a tym co sa na nie to wspolczuje...... brak wyobrazni i zapewne wiekszej wiedzy powoduje ze jest tak a nie inaczej... btw i tak wiekszosc forumowiczow to smyki bez dowodu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Czy nie negujesz faktu swojego sprzeciwu wobec potwierdzenia braku poparcia dla wycofania inicjatywy zaprzeczenia przez Prezydenta RP zrezygnowania z odmowy ratyfikacji układu akcesyjnego z Unią Europejską?" A do wyboru będziemy mieli cztery możliwe odpowiedzi: a.. TAK a.. NIE a.. JAK NIE, JAK TAK! a.. ŻE COOOO? :D :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 heh. ciesze sie ze wiekszosc jest na tak. a tym co sa na nie to wspolczuje...... brak wyobrazni i zapewne wiekszej wiedzy powoduje ze jest tak a nie inaczej... btw i tak wiekszosc forumowiczow to smyki bez dowodu ;) Dlaczego mi współczujesz???? Dlaczego uważasz, że brakuje mi wiedzy??? Myślę, że moja wiedza jest zbyt szeroka i dlatego właśnie jestem zdecydowanie na NIE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gloam Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Nie wiem czy to prawda, ale slyszalem, ze po przystapieniu Polski do UE, zostana wycofane pol-litrowe flaszki z mocnymi alkoholami. Czyli np.: naszego Bolsa czy Sobieskiego nie dostaniemy w tradycyjnej flaszeczce 0.5 tylko w 0.7 (zreszta tez tradycyjnie :D ) Ale w sumie zal mi bedzie tych ladnych szklanych butelek :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisio Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 jakby to 0,7 kosztowało tyle co teraz 0,5 to ja nie mam nic przeciwko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 heh. ciesze sie ze wiekszosc jest na tak. a tym co sa na nie to wspolczuje...... brak wyobrazni i zapewne wiekszej wiedzy powoduje ze jest tak a nie inaczej... btw i tak wiekszosc forumowiczow to smyki bez dowodu ;) Dlaczego mi współczujesz???? Dlaczego uważasz, że brakuje mi wiedzy??? Myślę, że moja wiedza jest zbyt szeroka i dlatego właśnie jestem zdecydowanie na NIE dlatego Ci wspolczuje bo bedziesz sie nie cieszyl z wejscia ;) nie mowie ze brakuje Ci wiedzy. zwroc uwage ze wiekszosc ludzi jest nieswiadomych co przyniesie UE i dlatego albo nie pojda na ref, albo zaglosuja na nie bo tak glosuje sasiad. choc przyznam ze kampania wg jest b dobra. a ja uwazam ze wiele osobiscie zyskam po wejsciu do UE. juz sie nie moge doczekac :P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2003 Nie wiem czy to prawda, ale slyszalem, ze po przystapieniu Polski do UE, zostana wycofane pol-litrowe flaszki z mocnymi alkoholami. Czyli np.: naszego Bolsa czy Sobieskiego nie dostaniemy w tradycyjnej flaszeczce 0.5 tylko w 0.7 (zreszta tez tradycyjnie :D ) Ale w sumie zal mi bedzie tych ladnych szklanych butelek :wink: Właśnie mówię o takich w sumie codziennych <span style="color:red;">[ciach!]</span>łach. Nie będzie można sprzedawać wódki 0,75 tylko 0,7. Dlaczego do <span style="color:red;">[ciach!]</span>y nędzy nie mogę otworzyć gorzelni i produkować wódkę w butelkach np. 0,43???? Unia wchodzi z buciorami w każdy aspekt życia, działalności gospodarczej itd. "WIE LEPIEJ" co jest dla każdego dobre. Ja dziękuję. Ja sam wiem co jest dla mnie dobre. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...