Skocz do zawartości
lekos

Wymiana Zasilacza Na Mocniejszy?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam zasilacz Tagan 380 W i C2d6550, GF 88GT, 6 GB ramu, 3 dyski twarde, kartę muzyczną i 1 napęd DVD. Chciałbym wymienić procesor na Core2Q Q9650 lub C2d 8600 i go podkręcić, w niedalekiej przyszłości wymieniłbym kartę graficzną i dokupiłbym jeszcze jakiś dysk twardy 1TB . Lub zmieniłbym płytę główną i procesor coś ze stajni AMD na Phenoma 2 965. Wystarczy mi ten zasilacz czy muszę go wymienić na większy ? Jeśli tak to jaki polecacie . Dodam że czasami na moim zestawie(podkręcony procesor na 2,75GHz) pokazują się bluscreeny. Jak go nie podkręcam to wszystko jest OK. Mam plytę gł. Gigabyte Ds3

Edytowane przez lekos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh 700W to jeszcze da się zrozumieć, powiedzmy na zapas, i aby było chicho o dobra sprawność (przy kompie co ciągnie 450-500W, kupować 500-550W też nie jest dobrze)... ale zasilacze 1000W i większe to jest dopiero ciekawostka;D Co ważne, kupując najwyższej klasy 700-800W mamy coś lepszego niż te 1200-1500W konstrukcje;) A mocy wystarczy jeszcze na przyszłość... dlatego warto się doradzić i 2xzastanowić nim kupić się zasilacz...:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi