Skocz do zawartości
Callesson

Komp Do 2000zł - Kilka Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co widzę 4850 GS w icomp kosztuje obecnie 483zł, a w Esc 465zł. Czyżby tej karty też nie mieli na magazynie w Esc? A co z GeForce? Z tego co się orientuję to w przedziale cenowym 350-500zł liczą się tylko 9600 i 9800 GT. Jednak jestem trochę uprzedzony do kart z serii 9xxx, wydaje mi się że to po prostu odgrzewane starsze modele. Poza tym wydaje mi się że najlepiej działają konfigurację Intel + Nvidia lub AMD + ATI.

RAMy mógłbym wziąć z innego sklepu, zależy mi żeby dały radę zrobić chociaż 1000MHz i dobrze współgrały z podkręconym do ok. 3.4GHz Phenomem II X3 710. O Kingstonach słyszałem, że całkiem nie dają rady w podkręcaniu.

9800gt to odgrzewany 8800gt np. taki jak ja mam, tylko ja mam niereferenta z ciut większymi zegarami i lepszym chłodziwem :) w każdym razie 4770 i 4850 lepsze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak jestem trochę uprzedzony do kart z serii 9xxx, wydaje mi się że to po prostu odgrzewane starsze modele

Dobrze się tobie wydaje, bo 9800GT to jest to samo co 8800GT, a 9600GT to okrojony 8800GT z jednostek TMU i SP, lepszym wyborem pod względem poboru prądu i wydajności jest HD4770, ale w esc go nie ma to do wyboru masz HD4850 lub GF 9800GTX+/GTS250, jeśli Radeon jest tańszy to go bierz, a jak odwrotnie to bierz GF, obie karty są porównywalne.

RAMy mógłbym wziąć z innego sklepu, zależy mi żeby dały radę zrobić chociaż 1000MHz i dobrze współgrały z podkręconym do ok. 3.4GHz Phenomem II X3 710. O Kingstonach słyszałem, że całkiem nie dają rady w podkręcaniu.

Te ramy spokojnie starczą do takiego o/c. Edytowane przez Emil90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi