Skocz do zawartości
Kotan

[worklog] Wc By Kotan

Rekomendowane odpowiedzi

wiem :( tylko ze to byl pierwszy oplot 3mm i nie wiedzialem ze bedzie sie tak skracac. poza tym w nowym konfigu ten kabel raczej nie bedzie użyty ;) a docelowo termokurcze będą takie jak na kablu PCI-E ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak mierze kable sufmiarka maja 2mm. w oplot wchodzą tylko minimalnie go skracaja :) czyli ze troche go rozciągają ;) dziś sie jeszcze pobawię z kablami SATA. boje sie tylko zabrać za kabel24 piny ;( ale w myslach widze ten obraz i mam nadzieje ze będzie wyglądać rewelacyjnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jabym to trochę inaczej zrobił, tzw zostawił ten oryginalny oplot i dorobił tylko na to co widać, usunąć tą koszulkę a potem razem zgrzać wszystko. Mam tak u siebie zrobione w Enermaxie i wygląda ok. Ładniej to wygląda niz kazdy kabel osobno. No chyba że ci przeszkadza to że przez ten oplot widać kabel. W Enermaxie on jest znacznie gęsty.

Dam zdjęcie jak będę miał chwilę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zostawilem jak jest, tylko po prostu dalem przedluzacz na 24-pin.

A faktycznie, nabralem sie sporo razy na to skracanie na kablu :lol: Mierze, a na kablu brakuje 10cm WTF?? :D :lol2:

Ja biore 3mm, zawsze troche luzu i rownie fajnie wyglada. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Emilek co do tego zeby zostawić oryginalny a oplot robić tylko na tych czesciach na ktorch nie ma to moze i dobry pomysł chociaż ja tego nie widze i jak o tym pomysle to mi sie to podoba. a co do oplatania pojedynczych kabli jest to dla mnie wygodniejsze poniewaz łatwiej sie wtedy zmieszczą pod tacką :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś przyszła kolejna paczka z zabawkami :) i tutaj podziękowania dla "grzeesiek07" który uchował dla mnie pare bloczków ;) Nie moge sie juz doczekac wodowania Radka ale niestety nie mam jeszcze węzy :( wiec trzeba trochę poczekać :(

post-166671-1242493768_thumb.jpg

post-166671-1242493806_thumb.jpg

post-166671-1242493855_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak ale przeciez to nie byle jaka karta!! Tez myslalem o niej, ale moje nVidyjne serce skierowalo mnie do GTX285. :P

Mocna rzecz ta karciocha jednak, czekam na zdjecia z blokiem!! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nareszcie udało mi sie zrobić oploty na wszystkich kablach zwłaszcza na zasilaczu :) największy problem stanowiła dla mnie wtyczka 24pinów;) ale czego sie nie robi dla efektu wizualnego :D post-166671-1243201203_thumb.jpg post-166671-1243201347_thumb.jpg post-166671-1243201440_thumb.jpg

Edytowane przez atemen17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kable maja 60cm :) a wiec nie az takie długie ;) dziękuje za uznanie ;) co prawda mogłem to zrobić lepiej i sie pobawić w układanie klabli zeby sie nie plątały ale w tych 24 piny na prawde jest to ciezkie zadanie ;) czekam na Twoje oploty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to na przedluzaczu robilem, i rowniez zmienialem wtyczke z bialej na czarno, wiec jedna po jednej robilem, w ten sposob wtykalem w to samo miejsce i nie ma platania :)

Edytowane przez D0BR0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie lepiej było dać całą wiązkę 24 pin w jeden oplot do, powiedzmy ok 5 cm przed wtyczką, i dalej opleść już każdy kabelek z osobna?

ja tak zrobiłem:

Dołączona grafika

bo tak to jak dla mnie to się "rozłażą te kable wszystkie osobno (gratuluję cierpliwości ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie nie podoba mi sie to jakos :( moze gdyby wszytsko było w czarnym inaczej by to wyglądało ale mimo wszytsko zasilanie chce puscic pod tacka od płyty a tam nietstey nie wejdzie w całosci w grubym oplocie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokłądnie Ci nie powiem bo kupiłem cała szpule 100m :D i sporo mi zostało. z tego co liczyłem to jakieś 46m z tym ze troche oplotu poszło w pizdu bo za krótkie uciełem ;( no a poza tym nie wszytskie kable oplatałem :) pod młotek poszły tylko kable których będe używać w nowym konfigu ;) a poza oplotem to jeszcze posżło 3 m termokurcza :) ale tez trochę sie zmarnowało :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szary zrobiłem bo tylko taki 3mm na miejscu na mieście dostalem, natomiast resztę kabli od zasiłki puściłem w 1cm czarnym oplocie, no ale jeśli wszystko puszczasz za tacką to ujdzie, bo tak to wszystkie te kable porozłaziłyby się we wszystkie strony pewnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc czas odswieżyc temat :) ostatnio doszło do mnie parę nowych części i zaczynam na ostro składać juz zestawik ;) a na razie pare zdjęc :)

post-166671-1246651973_thumb.jpg post-166671-1246653069_thumb.jpg

Edytowane przez atemen17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No no, ladnie ladnie!! :D Zaczyna byc interesujace, nowe czesci! Czekam na nastepne zdjecionka z mobasem i reszta komponentow!

Tak btw, paczka z USA powinna dojsc za niedlugo (nie pytaj co to jest niedlugo, ale juz od 8 dni leci, wiec powinna juz byc!! :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nic ;) bedzie tam dalej :) będzie ze tak powiem osłonięta styropianem i sklejką zeby nie leciała na nią woda i snieg ale zeby jednak był dopływ powietrza. a w układzie walne borygo.jeśli będą jakies bardzo silne mrozy odetne ja od ukadu i tyle ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi