lomzyk Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) Potrzebuje pomocy. Kupiłem 2 dyski twarde SATA II Samsung HD322HJ. Podłączyłem najpierw 1 i dupencja blada - w biosie go widać, XP go widzi ALE TYLKO W MENADŻERZE URZADZEŃ. Podłączyłem 2 (myśląc, że może ten 1 jest walnięty) - I TO SAMO ! Dodam tylko że system mam na 2HDD SATA I spiętych w RAID 0. JAk sprawić coby winXP widział ten nowy dysk. Moje MOBO GIGABYTE -P35-DS3R. Czyli P35 z ICH9R czyli obsługuję SATA I oraz SATA II. Edytowane 13 Maja 2009 przez lomzyk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Prawy na Mój komputer -> zarządzaj -> zarządzanie dyskami -> aktywuj partycję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 Prawy na Mój komputer -> zarządzaj -> zarządzanie dyskami -> aktywuj partycję.Nowe dyski nie mają partycji... http://www.osinfo.pl/artykuly/tworzenie-pa...ows-2000xpvista Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 (edytowane) Racja, walnąłem babola z rozpędu, ale dobrze naprowadziłem :D Miało być zainicjuj dysk, stwórz partycję, ale wszystko jest w linku wyżej. Edytowane 13 Maja 2009 przez Gość Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lomzyk Opublikowano 13 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2009 FAAAAAAKTYCZNIE - ale ze mnie CIEMNA MASA :lol: - WIELKIE THX !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...