krzychu26 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Witam. Planuje zakup laptopa, który służyłby do programowania, pisanai artykułów nieraz do multimediów. I teraz mam pytanie czy netbook nadaje się do wyżej wymienionych funkcji, dokładnie mam na myśli MSI Wind U100. Jeżeli się nie nadaje to proszę o pomoc w wyborze laptopa który sprostałby moim wymaganiom. Czytając tematy na tym forum zainteresowałem się Dellem 1537. W sklepie powiedzieli mi jednak, że tego Della nie polecają, bo są awaryjne to raz, a dwa to że matryce 15,4" wychodza z użycia a zastępują je 16". Polecili mi Asusa F50Q. Co o nim myślicie? Ogólnie chciałbym aby koszt nie przekraczał 2500zł. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Netbook nie bardzo się nadaje z uwagi na małą klawiaturę i ekran - chyba, że komuś to nie przeszkadza. Ja bym polecił tego Della. Nie wiem, gdzie słyszałeś o awaryjności tego Della. Dziwne, że nie powiedziano Tobie, że Dell może mieć gwarancję NBD - nie wysyłasz sprzętu do naprawy - zamiast tego przyjeżdża serwisant i naprawia lapa na miejscu. Co do matryc - tu nie do końca zgodziłbym się z tym. Ekran 16" w przypadku Asusa jest szerszy fizycznie, ale ma mniej pikseli w pionie (768, a nie 800 jak w 15,4"). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Aha dzięki. Przeglądam dalej allegro. I wpdały mi w oko Toshiby np. model L300 np. ten http://allegro.pl/item643021680_laptop_tos...indows_vhp.html I A300 http://allegro.pl/item642538901_toshiba_a3...vhp_bonusy.html Ten drugi ma głośniki Harman Kardon, tylko ciekawe czy one naprawde dobrze graja czy to marketing. Patrzyłem tez Lenovo ale ten wyglądem przypominający przedwojenny czołg N500 odpada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 23 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2009 Patrzyłem tez Lenovo ale ten wyglądem przypominający przedwojenny czołg N500 odpada :) szukał bym jednak coś z serii IBM T61,IBM R61 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Dell moim zdaniem to bardzo dobry wybór - o awaryjności nie słyszałem, za to o serwisie w samych superlatywach. Zamierzasz używać głośników laptopowych? Szczerze mówiąc te HK grają ładnie.. no ale tylko jak na głośniki wbudowane, praktycznie dowolny zestaw głośnikowy zewnętrzny sprawdzi się dużo lepiej. T61 to też bardzo fajne laptopy. Sprzedawców, którzy oznajmiają, że 15'4 nie warto, bo jest moda na inne ekrany bym najzwyczajniej w świecie zignorował. Ważne jest na czym Tobie się będzie dobrze pracowało, a nie to jaka jest moda. Poza tym jak OskaR słusznie zauważył te 15'4 zazwyczaj mają 800 pixeli w pionie, a to zawsze lepiej niż 768. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 25 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2009 Dzieki a opinie. Chyba zdecyduje się na tego Della. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...