Havoc Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Witam. Taki sobie jeden komputerek do mnie wraca średnio co tydzień. Dysk w/g HDTune okey, ale za każym razem usterka podobna. Brak pliku NTLDR lub BŁĄD DYSKU przed startem systemu. Sam już nie wiem. Zmienić dysk i znowu czekać trochę się nie widzi, bo i zastępczego nie mam pod ręką. Wysyłać seagate'a (7200.10) na gwarę czy raczej płytę główną? Oczywiście inne pierdółki jak taśmy sprawdzone,wymienione. Instalowałem system na deafaultowych ust. biosu, więc nic się nie poprzestawiało, system teoretycznie nie miał jak paść. A jednak robi to sukcesywnie od m-ca ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 Witam. Taki sobie jeden komputerek do mnie wraca średnio co tydzień. Dysk w/g HDTune okey, ale za każym razem usterka podobna. Brak pliku NTLDR lub BŁĄD DYSKU przed startem systemu. Sam już nie wiem. Zmienić dysk i znowu czekać trochę się nie widzi, bo i zastępczego nie mam pod ręką. Wysyłać seagate'a (7200.10) na gwarę czy raczej płytę główną? Oczywiście inne pierdółki jak taśmy sprawdzone,wymienione. Instalowałem system na deafaultowych ust. biosu, więc nic się nie poprzestawiało, system teoretycznie nie miał jak paść. A jednak robi to sukcesywnie od m-ca ;/ Sprawdz innnym programem dysk najlepiej tym od Seagate. SPrawdz memtestem ram i/lub podnieś napięcie na memkach. BTW podaj reszte gratów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2009 miałem to i problemem był dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...