Skocz do zawartości
TheNaturaT

Brak Sterownika Kart Sieciowych (?)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam maly problem z kompem. Otoz dziewczyna postanowila sprawdzic system przed wirusami Avastem w trybie przed zaladowaniem systemu.

Avast podobno znalazl jakies pliki, a ze moja luba wyszla z zalozenia: "po co czytac komunikat. Wirus to wirus trzeba usunac" i takim oto sposobem jest maly problem z kartami sieciowymi.

Po akcji "antywirus" przestaly dzialac wszelkie opcje sieciowe. Podejrzewam ze Avast wywalil jakies sterowniki windowsa.

Probowalem:

- usunac i zainstalowac karty sieciowe od nowa (najnowsze sterowniki)

- powrot systemu do wczesniejszych ustawien zanim problem wystapil

- wywolac "sfc /scannow" ale nie dziala. Wyskakuje okienko na ulamki sekund i znika. O dziwo na moim komputerze z tym samym systemem konsola dziala

- myslalem nad aktualizacja systemu z witryny MS, ale rzecz jasna nie dziala zadne polaczenie sieciowe

Zazwyczaj zawsze udawalo mi sie naprawic system ale tym razem nie mam juz pomyslu.

Dodam tylko ze system to WIN-XP SP3

Dolaczam screen z menagera urzadzen:

Dołączona grafika

Licze na Wasza pomoc.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są 2 drogi do sprawdzenia:

1. Instalacja SP3, ale miałem podobny przypadek i (o ile pamiętam) nic to nie dało.

2. Naprawa systemu z płytki XP SP3 (jeśli nie masz, to możesz SP3 zintegrować) - tylko nie przez konsolę, lecz później po wybraniu dysku (partycji).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi