ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Tak jak w temacie. Czy możecie powiedzieć mi coś na temat tej karty :?: Czy ma ktoś może ją :?: Jaka jest jakoś obrazu na monitorze i na TV :?: I jakie ma pamięci ... i jeszcze inne uwagi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jeśli ma ktoś linki do testów tej karty to niech poda .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 :arrow: http://twojepc.pl/artykuly.php?id=sis_xabre_400 moim skromnym zdaniem nie warto się w to pakować lepiej kupić radka 9100 lub 9000 (pro) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChrisG Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Jeśli ma ktoś linki do testów tej karty to niech poda ....Fraz przprowadzil testy oto link http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/149-14 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 lepsze to niz mx'y gorsze niz r9000/9100 jak nei masz kasy na R9100 - warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2003 Chyba jednak zostane przy 9100 narazie ta karta mi wystarczy może skusze się na jakiegoś Herkulesa .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Czy lepsze od MX440 to bym sie mocno zastanowil. Wez tez pod uwage jakosc grafiki ktora pod Xabre bardzo kustyka (o ile odbrze pamietam suwak "performance" ogranicza drastycznie jakosc). W szkole mam takiego gostka ktory sie w to laduje i cale dni na UTK siedzi w necie i szuka sterow :roll:. Z reszta ona tez ma wszystkie technologie software'owe... Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 jednak MX-440 to nVidia - wszędzie są sterowniki a potrafią być bardzo wydajne. zauważył ktoś w porównaniu z linku od piekło że Xabre było firmy Soltek a MX-440 to jakiś no-name ? a chrisG podał link do porównania Xabre 600 który jest wykonany w nowszej technologii (chyba 0.13 ale nie jestem pewien) i ma wyższe taktowanie niź X 400. ale szybka bestyja, zależy ile kosztuje. ja mama mx-440 i nie narzekam oprócz słabości durona oczywiście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2003 Xabre to kiepska karta, nie mam na mysli osiagow ale kompatybilnosc i jakosc obrazu. Jakosc jest przecietna na sterach whql a na sterach performance po prostu tragiczna!! Kompatybilosc, hehe. Tutaj karta daje d*** . Pisze ze ma sprzetowy vertex shadder, ale NIE MA GO! Cos jak z savage 2000 Wpadnij na www.benchmark.pl znajdziesz tam recenzje xabre400 i srceeny i porownanie do gf4mxow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gr8-2N Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 dlatego ja wybrałem mx440 :) musi chodzić w każdej grze, a jakość obrazu jest raczej dobra. na razie nie było problemów z kompatybilnością, błędami w obrazie itp. ale jak ktoś lubi szukać nowych sterowników, reinstalować sysytam kilka razy w tygodniu i mieć "niespodziewane efekty specjalne by sisi xabre" to powinien wybrać tę kartę :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 na Xabre jakosc grafiki jest denna,bo w rejestrze jest ustawione domyslnie na szybkosc. Jak zmienisz na jakosc to i wyniki beda gorsze od MX-ów. Pixel shader emulowany przez procka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klocu Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 stanowczo odradzam bierz rada albo jakiegoś taniego gf'a w ostateczności Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParyS Opublikowano 1 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2003 To vertex sh jest emulowany, pixel shadder ma w wersji 1.3, ale co z tego- i tak jest do bani. Radki albo mxy, ew gf4ti zostaja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...