Skocz do zawartości
ToMo

Co sÄ…dzicie o Xabre-400 64MB DDR od Solteka ???

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w temacie.

Czy możecie powiedzieć mi coś na temat tej karty :?: Czy ma ktoś może ją :?: Jaka jest jakoś obrazu na monitorze i na TV :?: I jakie ma pamięci ... i jeszcze inne uwagi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy lepsze od MX440 to bym sie mocno zastanowil. Wez tez pod uwage jakosc grafiki ktora pod Xabre bardzo kustyka (o ile odbrze pamietam suwak "performance" ogranicza drastycznie jakosc). W szkole mam takiego gostka ktory sie w to laduje i cale dni na UTK siedzi w necie i szuka sterow :roll:. Z reszta ona tez ma wszystkie technologie software'owe...

Pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak MX-440 to nVidia - wszędzie są sterowniki a potrafią być bardzo wydajne. zauważył ktoś w porównaniu z linku od piekło że Xabre było firmy Soltek a MX-440 to jakiś no-name ?

a chrisG podał link do porównania Xabre 600 który jest wykonany w nowszej technologii (chyba 0.13 ale nie jestem pewien) i ma wyższe taktowanie niź X 400. ale szybka bestyja, zależy ile kosztuje.

ja mama mx-440 i nie narzekam oprócz słabości durona oczywiście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xabre to kiepska karta, nie mam na mysli osiagow ale kompatybilnosc i jakosc obrazu.

Jakosc jest przecietna na sterach whql a na sterach performance po prostu tragiczna!!

Kompatybilosc, hehe. Tutaj karta daje d*** . Pisze ze ma sprzetowy vertex shadder, ale NIE MA GO! Cos jak z savage 2000 Wpadnij na www.benchmark.pl znajdziesz tam recenzje xabre400 i srceeny i porownanie do gf4mxow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego ja wybrałem mx440 :) musi chodzić w każdej grze, a jakość obrazu jest raczej dobra. na razie nie było problemów z kompatybilnością, błędami w obrazie itp.

ale jak ktoś lubi szukać nowych sterowników, reinstalować sysytam kilka razy w tygodniu i mieć "niespodziewane efekty specjalne by sisi xabre" to powinien wybrać tę kartę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na Xabre jakosc grafiki jest denna,bo w rejestrze jest ustawione

domyslnie na szybkosc. Jak zmienisz na jakosc to i wyniki beda gorsze od MX-ów. Pixel shader emulowany przez procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...