Szawel Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam. Stanęła przede mną wizja zmodernizowania już dość leciwego sprzętu syna kuzynki. Młody chłopak, więc nie posądzam go o nic innego, jak naparzanie na tym kompie w FPS czy temu podobne. No więc tak. Do wymiany jak zdecydowałem poleci: - mobo - cpu - ram - grafa - cooler Zostanie: - szefek 400W - HDD 120GB ATA 133 ;) (do wymiany w późniejszym terminie) - napędy optyczne - puszka - monitor (również do wymiany w późniejszym terminie) Wstępnie rozeznając się w temacie wyczarowałem coś takiego: - Phenom II X3 710 - Asrock A780GXH - OCZ 2x2GB 800 CL5 SpecialOps - Radzio HD 4770 - AC 64 Pro Co w esc.pl daje 1406zł + wysyłka+ pasta na smarowanie proca, chipsetu i czego tam się da. Tylko teraz tak. Młody jest skłonny poczekać do wakacji a nawet do ich końca. Wtedy i tak większość czasu go nie ma w domu, więc giercowanie by się zaczęło w okresie jesiennym. Tu pojawia się pytanie. Czy czekać na Athlona II X2 250, mniejsze ceny 4770, albo i jak stanieje 4850, czy brać jak jest i się nie zastanawiać za wiele? Tak czy tak będzie OC. To X3 z tym 2.6GHz szału pewnie nie robi. Jednak możliwe, że jak wreszcie dostarczą odpowiednie ilości 4770 do magazynów, to ceny jej samej oraz 4850 powinny spaść. Więc nie wiem, bo na razie to takie gdybanie. Jednak kuzynka woli kupić puki ma pieniądze, bo zanim A II X2 i 4770 się pojawi, to kasa może na co innego już polecieć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2009 jeżeli w wakacje prawie nie będzie grał to niech poczeka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...