jarmusz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Nie wiem czy dobry dział wybrałem, bo nie wiem nawet gdzie dokładnie leży problem. Odpalam Test Drive'a Unlimited, na średnich detalach chodziło mi zazwyczaj płynnie i tak jest nadal, ale tylko przez pierwsze pięć minut. Po tych pięciu minutach gra się tnie coraz bardziej, nawet jak wyjdę do menu. Wyłączam, włączam znowu, pięknie, płynnie.. i za pięć minut powtórka. To samo dzieje się z PES'em 09, więc to nie wina gry, tym bardziej, że wcześniej nie było takich problemów. Zmieniłem monitor na 22'calowy, ale na poprzednim działo się to samo (zaraz przed jego śmiercią, więc nie wiem skąd to się wzięło). Próbowałem grać też na najniższych możliwych detalach, dzieje się to samo. Zresztą to nie może być sprawa wymagań, bo tak jak mówię, wcześniej i teraz przez pięć minut wszystko chodzi płynnie. Ktoś wie jak temu zaradzić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Jaki sprzęt i temp.? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarmusz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 temperatura procesora karty: 84 stopnie C procesor: amd athlon 3000+ pamięć: 1gb grafika: geforce 7300gt nie sądzę, żeby sprzęt miał tu jakiekolwiek znaczenie skoro wcześniej działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Sądzę, że ta temperatura jest właśnie zbyt wysoka. Aby nie zdawać się na wiarę programom, to dotknij ręką karty (radiatora na niej) jeśli parzy, to winna jest temperatura karty i czas pomyśleć o: - wyczyszczeniu karty z kurzu - sprawdzeniu i ewentualnej wymianie wiatraczka na karcie - oddaniu karty na gwarancję (najlepiej wtedy nie ruszać wiatraka i nic przy karcie nie grzebać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarmusz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 i miałeś świętą racje. Dotknąłem radiatora, parzył jak szalony. Pochyliłem trochę komputer, żeby wyczyścić kartę z kurzu i zauważyłem, że wiatraczek jest lekko oderwany i w ogóle się nie kręci. Wziąłem z drugiego pokoju duży wentylator, przystawiłem do kompa. Temperatura spadła z 84 do 50. Sprawdziłem TDU, działa płynnie. Pomogłeś mi i chwała ci za to, ale to nie koniec. Jestem bardzo zielony w tych sprawach i teraz nie wiem co kupić. Nie znam się na tym. Najlepiej zrobię zdjęcie jak to wygląda. Jak tylko uda mi się włączyć kompa spowrotem, wrzucę je tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Kup jakiś wentylator i zamontuj na np. opaskach zaciskowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarmusz Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 tak to wygląda. jak już mówiłem, kompletnie się nie znam. da się coś jeszcze zrobić ? wiatraczek trzyma się na jednym kabelku. Jeśli mam kupić nowy to jaki polecacie ? I czy mogę kupić sam wiatraczek bez radiatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Jest to standardowy i bardzo awaryjny wiatrak na grafikę. Można pomyśleć o czymś takim: http://allegro.pl/item655427249_radiator_q...do_grafiki.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Wolałbym chyba już kupić Accelero S2 Klik. Nie wiele droższe a pasywnie czyli bezgłośnie schłodzi tego 7300GT a w przyszłości powinien z nawiewem styknąc na lepsza grafę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 Kup jakiś wentylator i zamontuj na np. opaskach zaciskowych. Opaski zaciskowe? Daj linka gdzie je można kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 14 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2009 W każdym sklepie elektrycznym ( czyt. tam gdzie żarówki kupujesz xD ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość D3s3rttt Opublikowano 15 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2009 Ale ja nie kupuje żarówek... ....zamawiam z allegro od razu z 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...