Skocz do zawartości
jarmusz

Problem: Gry Przycinają Się Po 5 Minutach

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy dobry dział wybrałem, bo nie wiem nawet gdzie dokładnie leży problem.

Odpalam Test Drive'a Unlimited, na średnich detalach chodziło mi zazwyczaj płynnie i tak jest nadal, ale tylko przez pierwsze pięć minut. Po tych pięciu minutach gra się tnie coraz bardziej, nawet jak wyjdę do menu.

Wyłączam, włączam znowu, pięknie, płynnie.. i za pięć minut powtórka.

To samo dzieje się z PES'em 09, więc to nie wina gry, tym bardziej, że wcześniej nie było takich problemów.

Zmieniłem monitor na 22'calowy, ale na poprzednim działo się to samo (zaraz przed jego śmiercią, więc nie wiem skąd to się wzięło).

Próbowałem grać też na najniższych możliwych detalach, dzieje się to samo. Zresztą to nie może być sprawa wymagań, bo tak jak mówię, wcześniej i teraz przez pięć minut wszystko chodzi płynnie.

Ktoś wie jak temu zaradzić ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądzę, że ta temperatura jest właśnie zbyt wysoka. Aby nie zdawać się na wiarę programom, to dotknij ręką karty (radiatora na niej) jeśli parzy, to winna jest temperatura karty i czas pomyśleć o:

- wyczyszczeniu karty z kurzu

- sprawdzeniu i ewentualnej wymianie wiatraczka na karcie

- oddaniu karty na gwarancję (najlepiej wtedy nie ruszać wiatraka i nic przy karcie nie grzebać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i miałeś świętą racje. Dotknąłem radiatora, parzył jak szalony. Pochyliłem trochę komputer, żeby wyczyścić kartę z kurzu i zauważyłem, że wiatraczek jest lekko oderwany i w ogóle się nie kręci.

Wziąłem z drugiego pokoju duży wentylator, przystawiłem do kompa. Temperatura spadła z 84 do 50.

Sprawdziłem TDU, działa płynnie.

Pomogłeś mi i chwała ci za to, ale to nie koniec. Jestem bardzo zielony w tych sprawach i teraz nie wiem co kupić. Nie znam się na tym. Najlepiej zrobię zdjęcie jak to wygląda. Jak tylko uda mi się włączyć kompa spowrotem, wrzucę je tutaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi