dr.elich Opublikowano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2009 Witam mam nietypowe pytanie: Jestem czasowo zmuszony do korzystania ze starego laptopa - jest to jakiś dell latitude cpi z pentium 2 366mhz i wypaśną grafą NeoMagic MagicMedia256HV która ma chyba ze 4mb pamięci - i pytanie Czy dobierajśc odpowiedni odtwarzacz i kodeki da się na tym sprzęcie obejrzec film? Jeśli tak proszę o wskazówki, bo ciężko takie info znaleźć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Co do kodeków to sądzę, że ffdshow powinien dać radę. Nie wiem jak z grafiką będzie i nie napisałeś ile jest ramu, ale z procesorem problemów być nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 zapomnij o windowsie + ffdshow , bedzie a saby proc sprooj linuxa on troche lepiej radzi sobie ze starszymi procami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Ja onegdaj śmigałem na Bestplayerze + DivX 4.12. Nic innego nie śmigało tak dobrze. Z tymże komputer nieco lepszy był. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 oj procesor raczej nie da rady.. jeszcze zależy od kodeka - ale większość nowych będzie rwała. Zdecydowanie polecam linuxa z mplayerem. Jest chyba nawet dedykowana dystrybucja którą uruchomisz z płyty i będzie odtwarzać filmy właśnie - choć nazwy nie pamiętam. W dodatku mplayer inaczej sobie radzi w przypadku zadyszki - wylatują pojedyncze ramki a płynność filmu pozostaje. Najczęściej niestety film się zatrzymuje - dźwięk leci dalej a tobie ucieka 3-5 sek filmu. Choć jak to jest tymczasowe - to może ze kilka biletów do kina i będzie po problemie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Niedawno podobnego kompa uruchamiałem. Tylko coś pokręconego na 400. Na windzie różnie to wychodziło z płynnością filmów. Zainstalowałem GeeXboX w wersji na Windowsa i całkiem fajnie to chodzi. Uruchamia się jako mini-system-mediacenter (linux) - Wybiera się Windows lub GeeXboX. Jak nie odpowiada to łatwo można go wywalić deinstalując w Windowsie. Tylko musiałem poszukać wersji z obsługą polskich znaków, bo ta normalna nie wyświetla ogonków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 to jest kwestia wrzucenia konfigu do media playera Do tworcy : nie polecam uruchamiac niczego z CD ( lepiej zainstalowac chociazby wersje windowsowa ) poniewaz przy cd wiekszosc rzeczy jest ladowana do ramu ( co przy malej ilosci nie za bardzo dziala :/ jakby jednak sie to cielo ( u mnie za starych czasow nie chcialo za chiny ludowe dzialac to na cielaku 400 ) ps zastanow sie moze nad czyms takim : http://allegro.pl/item664961541_okazja_p3_...n_98se_oem.html wiem ze to dodatkowe wydatki ale zawsze pozniej mozesz zostawic na zastepstwo wyrzycic dac komus a na tym filmy beda juz chodzily na pewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.elich Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Dzięki za pomoc - bestplayer + jakaś mała paczka kodeków rozwiązały sprawę,a teraz mam już mojego kompa na chodzie..bardzo pomogła zmiana rozdzielczości pulpitu i przycięcie nieco na koloroach.. temat do zamknięcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...