joorvishoon Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 Cześć wszystkim kupiłem lapka jak w temacie, ma on zamontowane 4 GB ramu. I teraz taka śmiesznostka -> W biosie widzi 3.8 RAMu, w CPU-Z 4 GB, w windows 7 3.8 GB, a pod ubuntu w ogóle 3.6. Czy to jakieś nieścisłości notacyjne, czy każdy z systemów operacyjnych mnie robi w konia? Dodam że linux jak i windows w wersjach 64 bitowych. Dzięki z góry za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 zapewne dlatego iż masz zintegrowaną kartę graficzną i w zalezności do systemu karta zabiera okolo 200-400 MB z pamieci RAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joorvishoon Opublikowano 13 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2009 (edytowane) dobra dzięki Ale mam do tego laptopa jeszcze dwa pytania, może ktoś zna odpowiedź i by pomógł: - przy wyprowadzaniu audio na głośniki przez minijacka sygnał wyraźnie interferuje z pracującym dyskiem i wentylatorem, przez co jak nic nie gra to są zgrzyty i piski od tych urządzeń - wie ktoś co z tym zrobić? - jak się podczepi jakieś zewnętrzne cuś do wspomnianego wyżej jacka, to głośniczki wbudowane się nie wyłączają - co zrobić żeby się wyłączyły? Bo ja jestem oswojony z wizją że jak się wpina kabel, to głośniki laptopa milkną. Obie opcje pod linuksem, więc może być problem sterowników, tylko nie wiem czy takie przełączanie głośników jest realizowane przez sterownik czy czysto sprzętowo... Edytowane 13 Czerwca 2009 przez joorvishoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...