IRZYN Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zauwarzyłem ze w kilku postach takie słowo sie pojawiało niestety nie wiem co to jest mógłby mi to ktos wytłumaczyć pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Ogólnie są to przekłamania w grafice spowodowane zazwyczaj zbyt wysokim taktowaniem pamięci. Poniżej screenshot - sam się zorientujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 artefakty to sa jakies syfy na ektranie ktore moga ci sie pojawic jak za bardzo skrecisz karte, temat byl juz kilka razy walkowany, wpisz w wyszukiwarke na tweaku to slowo i pojawi ci sie duzo postow i proponuje zeby to byla stala procedura w takich wypadkach, za duzo smiecienia na boardzie panowie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Gdy zbyt mocno podkręcisz karte graficzną na ekranie pojawią ci się artefakty czyli różnego typu błędy. Mi np się pojawiają różno kolorowe bloki w 3dmarku nie wiem jak to wygląda u innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 ktoś nawet pisał o jakimś programie do zliczania artefaktów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jest Artifact Tester, ale on nie zlicza tylko wykrywa artefakty.Choć pewno jest taki który zlicza... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Jest Artifact Tester, ale on nie zlicza tylko wykrywa artefakty.Choć pewno jest taki który zlicza... skuteczny jest chociaż. jak się właczy ten monitor który wykrywa i uruchomi 3dmarka to w razie wystąpienia artefaktu powinienem być o tym poinformowany. czy dobrze rozumiem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 jak krecilem ge2mx to czasem artifact tester mi nie pokazywal artefaktow ktore wychodzily potem w 3dmarku, najlepszy test na ratefakty to 3d mark i siedzienie na tylku przed monitorem i wgapianie sie ekran, i to jest bezdyskusyjne, na moim ge2mx artefakty jesli byly zawsze wylazily na tescie dot3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 W sumie u mnie to najlepiej artefakty widać przy demku Vertex Shader. Ps. Zgadnijcie na ile były puszczone pamięci na moim Radeonie..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Gr00bY Mazur"]W sumie u mnie to najlepiej artefakty widać przy demku Vertex Shader. Ps. Zgadnijcie na ile były puszczone pamięci na moim Radeonie..... jak możesz to wyślij mi to zdjęcie na yuri777@interia.pl bo pirwsze widze a drugie kiszka. dzięki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymoon Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Fajne u ciebie te artefakty Rafal, u mnie to sie kilkap ikseli psuje na rozowo-niebiesko, a u ciebie ladnie sie obraz rozciaga... myslales o wystawieniu jakiejs galerii ? :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 14 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2002 Fajnie Rafał, ale ja bym siebał puścić test aż do testowania Vertexa no chyba że włączyłeś tylko ten test. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...