Skocz do zawartości
Recive

Spadki Fpsów W Grach Na Nowym Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Zacznijmy od tego, że komputer mam 5 dzień. Przez pierwsze dwa dni wszystko było ok FPS w bf2 na poziomie 99.9 cały czas jak powinno być. Jednak wczoraj coś się zmieniło i ciągle skaczą mi FPSY z 99 do 85, 69 i znowu 99. Zaczynają się warpy jak na moim starym PC... A kupiłem nowy komputer żeby pograć płynnie np. w bf2. W innych grach jest podobnie w Live For Speed też ciąge skaczą od 100 do 70 , 60 a ta gra ma bardzo małe wymagania ^^. Siedzę teraz na Windows 7 32 bit 7100 , ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy jak przez pierwsze dni wszystko było ok.

Mój PC :

Procesor : AMD Phenom II X4 940

Płyta Główna : ASRock A780GXH

RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps

Karta Graficzna : Palit Geforce GTX 260 896MB DDR3

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W

HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG

Napęd : Samsung SH-223B SATA

Obudowa : CM Elite 335

Ps. Mam najnowsze sterowniki Nvidi, mam nadzieje że ktoś znajdzie rozwiązanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj starszych sterowników lub W7 RC.

Ale przecież różnicy między 69 a 99 fps nie widać? Tam jakieś głupoty że ludzkie oko widzi max 25fps to między 69 a 99 powinno być zero różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj starszych sterowników lub W7 RC.

Ale przecież różnicy między 69 a 99 fps nie widać? Tam jakieś głupoty że ludzkie oko widzi max 25fps to między 69 a 99 powinno być zero różnicy.

Myisz pojecia - te warpy znane sa od czasow A64-X2 i tutaj nie chodzi o oko , a o plynnosc gry - czuc mozne "zabkowania".

Sprawdzilbym :

-zasilacz , jednak GTX260+Phenom.

-pcie , moze przelacza sie w czasie grania > temperatury , oc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wersja RC, Różnice widać i to bardzo, bo gdy FPSY w bf2 skaczą to szarpie całą grą. W normalnym przypadku to może by nie przeszkadzało, ale na nowym komputerze który powinien osiągać ciągle 99 FPS bez nawet zejścia do 90 jest to wręcz dziwne. Sterowniki są najnowsze pod właśnie Win 7 32 bit.

Temperatury : GPU 56, CPU 47 w czasie grania oczywiście. Monitor Acer AL1916 W 1400x900 60 Hz. Ustawienia High.

Edytowane przez Recive

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wersja RC, Różnice widać i to bardzo, bo gdy FPSY w bf2 skaczą to szarpie całą grą. W normalnym przypadku to może by nie przeszkadzało, ale na nowym komputerze który powinien osiągać ciągle 99 FPS bez nawet zejścia do 90 jest to wręcz dziwne. Sterowniki są najnowsze pod właśnie Win 7 32 bit.

Temperatury : GPU 56, CPU 47 w czasie grania oczywiście. Monitor Acer AL1916 W 1400x900 60 Hz. Ustawienia High.

Spróbuj niższe ustawienia i jak już pisałem najnowsze nie znaczy najlepsze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sterowniki są najnowsze pod właśnie Win 7 32 bit.

Ten system to jednak beta.Postaw xp/Viste i sprawdz.

nv - pokaz wszystkie + bety.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na boxowym chłodzeniu proca, wole nie ryzykować zwłaszcza że mam zasilacz 500 W. Przeskanuje PC może mam jakiegoś syfa. Avastem starczy ?

Ach tam AMD ma dobrego boxa kręć go trochę grafe też.

Ja skanuje http://www.mks.com.pl/skaner/ (na ie)

Do tego mam Avira AntiVir + Spybot - Search & Destroy i mam chyba kompa czystego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się wydaje że mam podobny problem ale już sobie odpuściłem ; p W grze typu Assasin's Creed na srednio-maksymalnych detalach na smiesznej rozdziałce 1280x1024 mam 60 fpsów a tu zaraz 20 i tak w kółko. Nie mam pojęcia co jest problemem, próbowałem już wszystkie i już po prostu mam dość:P Komp z sygnaturki ...Najgorzej jest w gta iv , tam na średnich-maksymalnych potrafi mi jadąc drogą bez żadnej akcji fpsy polecieć poniżej 20... a chwile później będzie 60...Już nawet cienie całkowicie wyłączyłem ... Trochę to dało ale nadal jest lipa... szkoda gadać po prostu

Edytowane przez duzii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja najgorzej miałem własnie na windows 7 :) Tam nawet w crysisie na KAŻDYCH detalach miałem 20 fpsów ;) Co by się nie działo miałem 20 fpsów... Na xp mam 40 -_-' Już mnie to denerwuje :P albo te gry tak syfiasto robią albo nie wiem :P Może to chodzi tak jak powinno tylko ja mam jakąś manie że chciał bym nie wiadomo ile fpsów ; p Pochwalcie się ile macie na jakim sprzęcie fpsów w np assin's creedzie i np gta 4 ? crysis? Czy na xp 1280x1024 detale maksymalne( ale nie maksymalnie maksymalne bo one tylko na dx 10 :P ) mam 40-50 fpsów :D

Ale powiem wam że jak na razie z gier fajnie chodził tylko stalker;] - 200 fpsów....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na boxowym chłodzeniu proca, wole nie ryzykować zwłaszcza że mam zasilacz 500 W. Przeskanuje PC może mam jakiegoś syfa. Avastem starczy ?

Spokojnie na tym zasilaczu i chłodzeniu można kręcić. Dziś ciężko o spalenia czegokolwiek ;]. Co do problemu W7 to tylko beta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz zasilaczem, marka marką ale jeśli chcesz wyeliminować to z gry to miernik w łape i pomiar napięć - odchyleń- w czasie pracy a idle

praca - np furmark i film w tle żeby sie proc nie nudził

albo jakieś wymagajace demo

swoją drogą aż z ciekawości dziś se zainstaluje coś pod 7 i sprawdzę czy są przycinki/spadki...

co do kombinowania ze sterami polecam modowane xg ze strony tweakforce.com

Edytowane przez Gregu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tez takie framedropy na W7, w wyscigach przy wchodzeniu w ostry zakret (kiedy odslania sie duzo nowego terenu) mam odczuwalne spadki. W innych grach to samo (np gta4). Moim zdaniem ten system sie nie nadaje do gier...

Ja to ludką wbijam do głowy non stop , ale nikt mnie nie słucha :wink: . Xpek jest 99% przypadkach jest dużo lepszy :wink:

Tylko co ma piernik do. Ma 8800gs czyli 384mb i jesli pisal o np. Gridzie w max , czy z aa to ma za malo ramu. 4870-512 mial to samo w max 16x10 z aax8.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siedzę teraz na Windows 7 32 bit 7100 , ale nie wiem czy to ma coś do rzeczy jak przez pierwsze dni wszystko było ok.

Avastem starczy ?

Pierwsza sprawa... instaluj xp\viste... w7 to beta.. i narazie jeszcze tak troche pozostanie... Niestety wydajnosc jego jest rozna na roznych komputerach chodz niby o podobnych konfiguracjach.

Co do avasta... dobry jako podkladka pod herbate na biurko... nic wiecej. Jezeli ma byc darmowe to avg... jezeli cos platnego to nod... Skaner online tylko mks.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje spostrzezenia byly wzgledem xp'ka wiec wiesz... Na xp nie mialem takich cyrkow ;]

Za to ja tak - vram w Gridzie na ultra 1680x1050 i aax8 > zabkowanie (San Francisco) przy zakretach , przy aax4 tego nie bylo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi