jarino Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 czesc. Zakupilem ostatnio monitor hp w2448hc i tak sobie go podlaczylem i hmm... patrze na kolory i cos tak mi sie nie podobaja... mianowicie kolor czerwony jest tak czerwony ze Czerwony Kapturek by sie mogl powstydzic. Ogolnie ujmujac 'czyste kolory' tj. czerwony, zolty, zielony, niebieski (oryginalne kolory) sa nad wyraz przesycone kontrastem, staralem sie ustawiac kontrast, rodzaj systemu wyswietlania, wszystko co sie dalo sprawdzalem i w kazdym przypadku kontrast jest taki sam. szukalem cos na temat ustawianai kolorow w necie ale nic nie moglem znalezc. mozna ustawic kolory w programie dolaczonym do monitora ale nie za bardzo umiem ustawic proporcje :/ czy ktos wie jak mozna poradzic sobie z tym problemem, chcialbym miec naturalne kolory a nie przejaskrawione. moze jakis program do balansu/ustawiania kontrastu ? w zarzadzaniu kolorami w windowsie da sie wgrac ustawienia ale nie nic nie znalazlem na necie do tego monitora. pozdr. tomek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 To monitor szerokogamutowy. Trzeba wgrać profil monitora do systemu, uaktywnić profilowanie w przeglądarce (np. Firefox) i używać przeglądarki obsługującej profilowanie (ta z visty w trybie okna daje radę ... dodatkowo Fast Picture Viewer jest dobry ... ale tylko do jpg). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarino Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 To monitor szerokogamutowy. Trzeba wgrać profil monitora do systemu, uaktywnić profilowanie w przeglądarce (np. Firefox) i używać przeglądarki obsługującej profilowanie (ta z visty w trybie okna daje radę ... dodatkowo Fast Picture Viewer jest dobry ... ale tylko do jpg). oo to juz cos wiem. tylko skad wzisc profil do tego monitora to juz jest zagadka bo szukalem na guglu i nici ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 oo to juz cos wiem. tylko skad wzisc profil do tego monitora to juz jest zagadka bo szukalem na guglu i nici ;/Na płytce pewnie masz icc / icm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarino Opublikowano 23 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Na płytce pewnie masz icc / icm znalazlem na plycie racja.. slepak ze mnie :D tak podpytam gdzie wlacza sie profilowanei w FF ? edit:ok znalazlem juz :) edit: teraz jest cyc malina :D szafa gra hehe dziekuje bardzo za pomoc :) Edytowane 23 Czerwca 2009 przez jarino Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...