Skocz do zawartości
Daro786

Acer Extensa 5620z

Rekomendowane odpowiedzi

1 pytanie:

Jeśli na lapku jest napisane 1,86GHz dwurdzeniowy. To ile on ma w rzeczywistości? Kolega mi mówił, że powinien mieć 3,72GHz dlatego, że jest dwurdzeniowy. Co o tym sądzisz?

Mój laptop ma dopiero coś ponad 4miesiące... Od pewnego czasu zauważyłem, że mi się zmieniają ustawienia... Jak zapewne wiesz są ustawienia które określają prędkość(minimalna, średnia, maksymalna) procesora, jasność wyświetlacza itp. Gdy laptop jest ładowany i gdy odłączony. Dostosowałem je do swoich potrzeb zapisałem i było ok. Teraz gdy włączam lapka to raz świeci mocniej raz słabiej. Zmieniają się ustawienia. Więc ustawiłem znów i je zapisałem... Po ponownym włączeniu komputera znów są inne i nie wiem co jest.

2 pytanie:

Dlaczego się tak robi, skoro je zapisałem...?

Trudno mi powiedzieć kiedy się zawiesza; dzieje się tak gdy: robię coś robię, chcę wybrać jakąś opcję klikam; przymuli go i trach: "Program nie odpowiada" lub "Program przestał działać". Przykład: Tak normalnie GG działa pięknie ale gdy chcę wgrać avatara to pojawia mi się program przestał działać wtedy zazwyczaj podskakuje mi zużycie procesora... Wiem, bo w Viście jest pasek boczny systemu windows i tam umieściłem taki zegar który pokazuje zużycie procesora i pamięci RAM... W pomocy w lapku piszę, że powodem może być za mało pamięci RAM ale tam napisali, że wtedy wyświetla sie napis, że jest za mało pamięci a mi nic. Gdy jest w stanie spoczynku to zużycie jest ok.45%(RAM) gdy używam to więcej tak od 50% do 60%[zazwyczaj 52%(tak jak i teraz)] kiedyś jak otworzyłem tak specjalnie dużo programów to wzrosło do 70%(a z 25 programów było albo i więcej parę takich co dużo zajmują(dysku)). Takie statystyki zauważyłem. Nie wiem czy dobrze myślę:

3 pytanie:

Ale czy laptop w stanie spoczynku powinien zużywać prawię połowę pamięci i w moim przypadku prawie 1GB(RAM)?? Mam parę programów startowych.(uruchamianych przy starcie systemu). Mam także antywirusa; teraz mam Pande 30-dniowy. To jak myślicie?

4 pytanie:

Udać się do serwisu? Mam gwarancję... Muszą przyjąć go? Czy mogą się uchylić od naprawy?

5 pytanie:

Powiedzcie czy mam prawo się upomnieć o płytę z systemem i sterownikami? Pytałem o nią przy zakupie ale gość mi powiedział, że mi jest nie potrzebna.

Laptopa kupiłem już z wgranym systemem. Był nawet włączony gdy przyszedłem. Powinienem dostać płyty?

W laptopie mam podczerwień, Wi-Fi, mikrofon głośniki itd.

6 pytanie:

Nie wiem czy dobrze myślę ale do każdego urządzenia są sterowniki? Te sterowniki są na tej płycie którą powinienem dostać?

7 pytanie:

Mam taki zamiar aby wgrać nowe oprogramowanie; Windows XP. Koledzy mówią, że na tym oprogramowaniu komputer jest szybszy i nie muli tak jak na Viście... Ale gdy wgrywa się oprogramowanie inne to nie potrzeba wgrać ponownie tych sterowników? Mówię tak, bo na wszelki wypadek chciałbym sformatować dyski. (Tak aby wyeliminować możliwość istnienia wirusów...)

BARDZO PROSZĘ O POMOC :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 pytanie:

Jeśli na lapku jest napisane 1,86GHz dwurdzeniowy. To ile on ma w rzeczywistości?

Tyle ile napisano.

2 pytanie:

Dlaczego się tak robi, skoro je zapisałem...?

Bo masz kopniety system?

3 pytanie:

Ale czy laptop w stanie spoczynku powinien zużywać prawię połowę pamięci i w moim przypadku prawie 1GB(RAM)?? Mam parę programów startowych.(uruchamianych przy starcie systemu). Mam także antywirusa; teraz mam Pande 30-dniowy. To jak myślicie?

Tak

4 pytanie:

Udać się do serwisu? Mam gwarancję... Muszą przyjąć go? Czy mogą się uchylić od naprawy?

Chcesz go osobiscie oddac do serwisu w Czechach? Duzo latwiej będzie go wysłac...

5 pytanie:

Powiedzcie czy mam prawo się upomnieć o płytę z systemem i sterownikami? Pytałem o nią przy zakupie ale gość mi powiedział, że mi jest nie potrzebna.

Laptopa kupiłem już z wgranym systemem. Był nawet włączony gdy przyszedłem. Powinienem dostać płyty?

Nie

6 pytanie:

Nie wiem czy dobrze myślę ale do każdego urządzenia są sterowniki? Te sterowniki są na tej płycie którą powinienem dostać?

Te stertowniki są juz zainstalowane.

Mam taki zamiar aby wgrać nowe oprogramowanie; Windows XP. Koledzy mówią, że na tym oprogramowaniu komputer jest szybszy i nie muli tak jak na Viście... Ale gdy wgrywa się oprogramowanie inne to nie potrzeba wgrać ponownie tych sterowników? Mówię tak, bo na wszelki wypadek chciałbym sformatować dyski. (Tak aby wyeliminować możliwość istnienia wirusów...)

Zainstaluj od razu MS-Dos, jak juz się cofac do 8 letniego systemu to i do 20 letniego nie zaszkodzi. Edytowane przez SGJ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi