scoobyskub Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witam Mam zamiar dokonać zakupu nowego lub używanego notebooka. Zastanawiam się czy zakup nowego jest w ogóle opłacalny, czy lepiej kupić używany? Co proponujecie do 1500 zł? 1. Czy to prawda, że notebooki są tańsze od laptopów? 2. Czy to prawda, że bateria w notebookach trzyma dłużej? 3. Czy to prawda, że notebook prawie się nie różni od laptopa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domans Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 pytasz chyba o netbooki bo z tego co wiem laptop=notebook. ciezko mi pomoc w doradzeniu co kupic ale te malutkie netbooki sa jak dla mnie za male , mala matryca, male klawisze , ogolnie taki minimalizm mi nie odpowiada, jednak z opinii kilku znajomych ktorzy maja latwo sie przyzwyczaic. podstawowym atutem wydaje sie byc bateria. 8h pracy robi wrazenie. 1. tak - netbooki sa tansze od notebookow - slabsze podzespoly , mniejsze wiec i tansze. 2. tak bateria w netbookach trzyma dluzej niz w notebookach 3. nieprawda rozni sie , to czywiste ... wielkoscia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Bateria trzyma lepiej z 3 powodów: - dyski SSD - słabsze i oszczędne procesory/karty graficzne - mniejsze ekrany IMO netbook to ostateczność. Bierzemy go tylko gdy główną potrzeba jest mobilność, zaś na co dzień używamy normalnego komputera. Gdy natomiast ma to być nasz główny sprzęt na co dzień, to zdecydowanie lepiej wybrać normalnego laptopa (notebook). Za 1500 można już coś wyrwać. W przypadku nowych wybór jest piekielnie ograniczony, ale w przypadku używek jest trochę lepiej. Nowe: przegląd na Skapiec.pl Używki do obejrzenia na Allegro: Intel i AMD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobyskub Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...