david911 Opublikowano 24 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2009 Witajcie Ostatnio pobrałem z sieci film w dobrej jakości w formacie MKV. Chciałem go nagrać na DVD 4, ale brakuje mi ok. 150MB. Myślę, że udało by mi się urwać ten kawałek po przez wywalenie napisów końcowych (albo przynajmniej ich części). I tu nasuwa się moje pytanie - jakim programem skrócić film (delikatnie zmniejszyć jego rozmiar) nie niszcząc jakości? Najlepiej, aby był prosty w obsłudze. Czekm na odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 virtualdub mod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 virtualdub mod Znam, ale jak na mnie zbyt zaawansowane narzędzie. Kiedyś podmieniałem w nim ścieżkę dźwiękową w którkim 100MB filmie. Po konwersji miał ponad 5GB a ja przecież chcę zmniejszyć rozmiar. Może jakieś wskazówki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 http://www.poradykomputerowe.pl/porady_mul...ow_avi-621.html bo zapisales plik nie jako direcct stream a jako nieskompresowane AVI ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david911 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 http://www.poradykomputerowe.pl/porady_mul...ow_avi-621.html bo zapisales plik nie jako direcct stream a jako nieskompresowane AVI ;-) A jednak to dążenie do jakości od zawsze mnie nurtowało - nawet nieświadomie :) Tylko jest mały problem: Wycinanie fragmentu pliku AVI i łączenie kilku plików AVI Czy nie będzie problemu z MKV? Spróbować zawsze można, ale 10. Wybierz File/Save AVI i zapisz obcięty plik. a ja chcę mieć MKV i to w tej samej jakości.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 to sobie zmienisz rozszerzenie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 27 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2009 MKVToolnix http://www.bunkus.org/videotools/mkvtoolnix/ Z tego co pamietam jest w nim opcja dzielenia plikow. W wyniku dostajesz plik praktycznie nienaruszony jesli chodzi o kompresje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dominoko12 Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Witajcie Ostatnio pobrałem z sieci film w dobrej jakości w formacie MKV. Chciałem go nagrać na DVD 4, ale brakuje mi ok. 150MB. Myślę, że udało by mi się urwać ten kawałek po przez wywalenie napisów końcowych (albo przynajmniej ich części). I tu nasuwa się moje pytanie - jakim programem skrócić film (delikatnie zmniejszyć jego rozmiar) nie niszcząc jakości? Najlepiej, aby był prosty w obsłudze. Czekm na odpowiedzi Prosze o usuniecie postu z forum ponieważ są tu naruszone prawa autorskie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 4 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Lipca 2009 Wyobraź sobie, że są filmy, które są udostepniane przez ich twórców, jak np Home. Nie bądź bardziej święty od papieża -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...