R4KET Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mam problem. Znowu. Mam monitor Samsung 2493HM i starego dziada Philipsa 17'. Po podłączeniu, monitor nie widzi komputera. Pisze Check connection... Problem jest na tyle dziwny, ze byl w serwisie i go osobiscie odebralem i dzialal. Po powrocie i podłączeniu - trup. Problem jest dalej taki sam. 1. 7 lat działał na zasilaczu no-name 300watt. 2. 2 tygodnie na Feelu 300w. 3. Teraz nie dziala na Mustangu 300w. Problem jest i nie znika. Poradzcie coś, bo pójdzie zaraz do stawu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 1. Nie ma czegoś takiego jak "monitor nie widzi peceta". Monitor może co najwyżej nie dostawać sygnału z karty, gdy karta jest uszkodzona lub ma za mało prądu. 2. Nie podałeś konfiguracji komputera. 3. Sprawdź na starym monitorze. 4. Obstawiam winę zasilacza. 5. W serwisie był monitor czy komputer? Pytam, bo ciężko jednoznacznie to określić na podstawie Twojej wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 1. Sprawdzane na dwóch kartach graficznych. 2. MOBO: MS-6507E RAMy: 512 i 256 - goodram i noname CPU: Intel Celeron 2Ghz PSU: Mustang 300W HDD: Seagate 40GB GPU: Xpress Vison ATi Radeon 9550/X1050 3. To samo się dzieje. 4. Właśnie z poprzednim (Feel) też było to samo. 5. W serwisie był komputer. Coś jeszcze mam podać dokladniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Mustang = no name. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CookieMonster Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Kup wkońcu dobra zasiłke ewentualnie pożycz i wtedy sprawdź. Narazie pewno nic innego nie da sie wymysleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triangl Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Albo sprawdź na innym kompie. Może po prostu jakieś piny masz wyłamane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 Rozebrałem całego - nic nie wygląda na uszkodzone, żadne piny nie pogięte. Jutro zaciągne za uszy serwisata, żeby mi w domu poczarował. Nie wiem czy to ważne, ale mała pomyłka w konfiguracji. Ten zasilacz to Mustang ale 400W. Przy 300W wszystko działało - czy to może być przyczyną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
triangl Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Niech ten serwisant podłączy jakiś lepszy zasilacz i wtedy będziesz mógł się przekonać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...