Skocz do zawartości
dmxo

Komputer Staje Podczas Instalacji Gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Kupiłem nie dawno komputer oto jego parametry:

interl core 2 quad q8200 2.33ghz

2 x 2048 mb ram Kingston

GeForce 9800 GT

GIGABYTE EP43-DS3L(płyta główna)

zasilacz 400 w

A więc zainstalowałem grę Call of duty 2. Nic się nie wiesza. Instaluję następną grę GTA 4. Komputer staje i nie moge nic zrobić tylko reset pomaga. Zrestartowałem komputer, grę znów instaluje, te pliki co wtedy zostały zainstalowane to już są na komputerze i od tego momentu gra mi dalej sie instaluję i pewnym momencie znów RESET. I tak 10 razy i zainstalowałem grę na raty :). Ściągnełem Pro evolution soccer 2009 i też mi się zacina komputer podczas instalacji. Następnego dnia zainstalowałem fife 2006 i pro evolution soccer 6 (starsza wersja) i te gry zainstalowałem bez resetu. I próbuje instalować pes 2009 i FAIL :| co mam robić ? dodam ze mam SP3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwszy podejrzany to ten zasilacz 400W. Nie podałeś marki i modelu, więc mogę zgadywać, że to jakiś wyrób zasilaczo-podobny.

W drugiej kolejności podejrzewał bym pozostałe problemy sprzętowe: niezgodność pamięci z płytą, uszkodzoną płytę/pamięci/dysk. Na koniec sprawdził bym poprawność systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi