ArreatPL Opublikowano 28 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2009 Witam. Mój problem jest takowy: Mam HDD Seagate'a: -500GB SD1A z dwoma partycjami -80GB 3.54 staruszek z trzema partycjami System chodzi na tym 500GB'ajtowym cwaniaku, i teraz chciałem sobie załatwić uruchamianie systemu w 3 sek - czyli stan wstrzymania (tak, mam 4GB ram, wystarcza spokojnie ; sys to XP 32 Bit czyli mam 3,32GB) - i teraz, za każdym razem gdy powracam ze stanu wstrzymania, ten 80GB staruszek znika. Co ciekawsze, po restarcie/normalnym włączeniu dysk spokojnie jest wykrywany... Nie wiem co może byc przyczyną. Patrzyłem w Panel Sterowania - nie może system wyłączać dysku, pracuje w DMA, w BIOS'ie to samo, nie może wyłączać dysku... Jakiekolwiek tropy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 29 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2009 (edytowane) Hr-hr, zna ktoś odpowiedź? EDIT: Dalsze obserwacje przyniosły nowe wnioski. Nie zawsze jest tak że nie wykrywa - chociaż zawsze po dłuższym używaniu, wyłączeniu i włączeniu nie wykrywa za pierwszym razem. Za to parokrotne wstrzymanie-włączanie powoduje wykrywanie dysku. Sam nie wiem co o tym myśleć ;x Edytowane 29 Czerwca 2009 przez ArreatPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...