Skocz do zawartości
guldur

23 - 24", Glownie Gry, Jak Najtaniej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, w najblizszym czasie o ile nic sie nie posypie planuje zakup monitora LCD (moj CRT juz powoli siada). Zalezy mi na tym zeby byl duzy (te 24" sa imo git, 26" raczej za drogie jak dla mnie, ale na wszelki wypadek nie zaszkodzi zobaczyc co ludzie pisza) i zeby dobrze sie na nim gralo (glownie fps-y - cs, cod 5, troche wszelakich mmorpg; filmy i praca w necie takze). Priorytetem jest dla mnie cena i powyzsze parametry.

@EDIT

jednak pozostanmy przy 23-24"

Edytowane przez guldur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyjrzyj się temu modelowi: http://www.agito.pl/powyzej-19/samsung-23-...352.340327.html

Jeżeli twój piecyk uciągnie taką rozdzilczość to wg. mnie bardzo dobra oferta...

Ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni użytkownicy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jeszcze dopisze co jest w budzie:

Q9300, 8800GT, 4gb ramu, P5K-E Wifi-ap i Corsair 450W.

Moglby ktos pomoc?

Wielkosc niech bedzie 23"-24".

Sklepy najlepiej z wrocka zebym mogl zobaczyc sprzet i sprawdzic czy nie ma sub/bad pixeli, a szkoda placic ~60 zl za taka usluge w sklepie internetowym czy bawic sie w odsylanie i zwrot pieniedzy:

proline.pl

arest.pl

itp

@EDIT

ew. jeszcze chcialbym sie spytac czy ten monitor http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/376319 sie sprawdzi? Cena 1200 zl jest nieco wysoka jak dla mnie, ale jestem w stanie sie nad tym zastanowic o ile ten monitor bylby odpowiedni.

Edytowane przez guldur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepne się do tematu, bo mam podobne wymagania..

zaraz po wakacjach planuję kupic do peceta jakiś spory, ale tani monitor. Gatewaya sobie biorę jako zewnętrzny monitor do lapka. Pecet jest głównie do grania i multimediów, a w sumie w roku akademickim jest używany tylko przez rodziców jako maszyna do pisania, przeglądania zdjęć i neta. Stąd wymagania nieduże.. duży rozmiar, złącze cyfrowe i matowa matryca.

Dziś poczytałem o monitorach 16:9 i wydają się całkiem interesujące. Na razie (głównie ze względu na cenę) podoba mi się LG W2343T-PF. Jest jeszcze coś wartego uwagi do 700zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podany przez ciebie monitor jest całkiem świeżą propozycją, który bardzo dobrze się nada do zastosowań o jakich pisałeś. Innymi modelami które też spełniłyby te wymagania mogłyby być LCD 22 calowe z mniejsza rozdzielczością na której odczuwalny byłby większy komfort pracy podczas pisania.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokój mam tak skonstruowany, że pisze się z odległości ok 75cm. Ale już oglądanie filmów jest z łóżka prawie 3m od monitora. Dlatego myślę że im większy rozmiar tym lepiej, choć obecny 21" w sumie wystarcza. Bo jeśli dobrze kombinuję to 23" mają szerokość zbliżoną do typowych 24" a wysokość do 22??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tą odległością od monitora i jego wielkością dobrze kombinujesz, ale 23 to 23. Jednym haczykiem producentów jest wielkość monitorów o proporcjach ekranu 16:9, sprzedawane są jako całe rozmiary a tak na prawdę są mniejsze o pół cala.

Przykład 23'' w formacie 16:9 = 22.5''

Edytowane przez Killers

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi