guldur Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Witam, w najblizszym czasie o ile nic sie nie posypie planuje zakup monitora LCD (moj CRT juz powoli siada). Zalezy mi na tym zeby byl duzy (te 24" sa imo git, 26" raczej za drogie jak dla mnie, ale na wszelki wypadek nie zaszkodzi zobaczyc co ludzie pisza) i zeby dobrze sie na nim gralo (glownie fps-y - cs, cod 5, troche wszelakich mmorpg; filmy i praca w necie takze). Priorytetem jest dla mnie cena i powyzsze parametry. @EDIT jednak pozostanmy przy 23-24" Edytowane 30 Czerwca 2009 przez guldur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Najpierw powiedz jakie masz fundusze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Tak jak napisalem - jak najtaniej sie da. Max to 1000 zl, ale wolalbym taniej. Jak tak popatrzylem na ceny to pod uwage bierzemy tylko 24", 26 zdecydowanie za drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArturMaly Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 przyjrzyj się temu modelowi: http://www.agito.pl/powyzej-19/samsung-23-...352.340327.html Jeżeli twój piecyk uciągnie taką rozdzilczość to wg. mnie bardzo dobra oferta... Ale niech wypowiedzą się bardziej doświadczeni użytkownicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 (edytowane) To jeszcze dopisze co jest w budzie: Q9300, 8800GT, 4gb ramu, P5K-E Wifi-ap i Corsair 450W. Moglby ktos pomoc? Wielkosc niech bedzie 23"-24". Sklepy najlepiej z wrocka zebym mogl zobaczyc sprzet i sprawdzic czy nie ma sub/bad pixeli, a szkoda placic ~60 zl za taka usluge w sklepie internetowym czy bawic sie w odsylanie i zwrot pieniedzy: proline.pl arest.pl itp @EDIT ew. jeszcze chcialbym sie spytac czy ten monitor http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/376319 sie sprawdzi? Cena 1200 zl jest nieco wysoka jak dla mnie, ale jestem w stanie sie nad tym zastanowic o ile ten monitor bylby odpowiedni. Edytowane 2 Lipca 2009 przez guldur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 2 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2009 nikt? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Iiyama B2409HDS. Poza tym jest sto tysiecy tego typu tematow... Poczytaj troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guldur Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Ta, ale kazdy ma inne wymagania, przegladalem tematy inne. A jak ta IIyama co podalem w linku? http://www.skapiec.pl/site/cat/12/comp/376319 Bedzie znacznie gorsza od tego co podales? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Tylko WS. WSV nie ma wogole DVI. Bedziesz mial powtorke z rozrywki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Ja polecam Samsung 2333sw 23", full HD. Do gier swietny. Matryca TN ale ja sobie chwale. Dobre odwzorowanie kolorow, smuzenia nie zauwazylem a gram raczej w dynamiczne gry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 http://www.agito.pl/monitory-lcd/benq-24-l...ttr=1376:110029 - co powiecie na to? DVI, 2ms, wygląd ujdzie, 24" i przystępna cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2009 podepne się do tematu, bo mam podobne wymagania.. zaraz po wakacjach planuję kupic do peceta jakiś spory, ale tani monitor. Gatewaya sobie biorę jako zewnętrzny monitor do lapka. Pecet jest głównie do grania i multimediów, a w sumie w roku akademickim jest używany tylko przez rodziców jako maszyna do pisania, przeglądania zdjęć i neta. Stąd wymagania nieduże.. duży rozmiar, złącze cyfrowe i matowa matryca. Dziś poczytałem o monitorach 16:9 i wydają się całkiem interesujące. Na razie (głównie ze względu na cenę) podoba mi się LG W2343T-PF. Jest jeszcze coś wartego uwagi do 700zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 podany przez ciebie monitor jest całkiem świeżą propozycją, który bardzo dobrze się nada do zastosowań o jakich pisałeś. Innymi modelami które też spełniłyby te wymagania mogłyby być LCD 22 calowe z mniejsza rozdzielczością na której odczuwalny byłby większy komfort pracy podczas pisania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ainaruth Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2009 pokój mam tak skonstruowany, że pisze się z odległości ok 75cm. Ale już oglądanie filmów jest z łóżka prawie 3m od monitora. Dlatego myślę że im większy rozmiar tym lepiej, choć obecny 21" w sumie wystarcza. Bo jeśli dobrze kombinuję to 23" mają szerokość zbliżoną do typowych 24" a wysokość do 22?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killers Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) Z tą odległością od monitora i jego wielkością dobrze kombinujesz, ale 23 to 23. Jednym haczykiem producentów jest wielkość monitorów o proporcjach ekranu 16:9, sprzedawane są jako całe rozmiary a tak na prawdę są mniejsze o pół cala. Przykład 23'' w formacie 16:9 = 22.5'' Edytowane 13 Sierpnia 2009 przez Killers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...