makumba Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam, Ostatnio się amacroxów nie poleca... Czy coś się wydarzyło szczególnego ? Jakieś bardziej korzystne zasilacze pod względem cena/jakość? Aktualnie interesuje mnie: http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax400pnf...50w-p-1026.html http://zenfist.pl/amacrox-warrior-ax450pnf...00w-p-1027.html Config do komputera będzie mniej więcej taki: E8200 lub prądożerny prescott 8800GT 1x barracuda 7200.10 O ile nic nie pominąłem, to wszystkie prądożercze rzeczy w komputerze. (oczywiście jest też OC) Wszystko zależy od tego ile będę miał funduszy... Ogólnie ten pierwszy amacrox 350w powinien dać radę. Ale tu jest pytanie, czy nie warto dorzucić 30zł i mam 2A więcej ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konioklonio Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Widzę że na zasilacz masz ok. 180zł. Polecił bym ci pobuszować trochę po alledrogo bo za niedużą kasę można wygrać fajny zasilator. Ja za 125zł wylicytowałem Seasonica S12 600W z gwarą na trzy miechy. Naprawdę polecam allegro. Co do Amarkoksów to wciąż fajne zasilacze, a ludzie ich nie polecają bo wolą dać dupnego Syfteca 450W za 220zł -.-'. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Lepiej dorzucić, to 30zł i mieć jakiś zapas mocy na przyszłość i nie żyłować zasilacza. Posiadam model ax400pnf i sobie go chwalę, jedyne co zrobiłem, to wymieniłem wentylator, bo podczas stresu wentylator w zasilaczu wchodził na wysokie obroty. Ma dosyć krótkie kable, jeśli masz dużą obudowę, to możesz mieć problem z optymalnym ułożeniem kabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ja możesz to dołóż do Corsaira CX400, bardzo dobry zasilacz, da radę nawet z bardzo mocnymi konfigami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makumba Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Witam Dzięki za odpowiedzi. Ja za 125zł wylicytowałem Seasonica S12 600W z gwarą na trzy miechy.Ja również mam ten zasilacz. Kupiłem go z allegro od użytkownika Kowalewczany rok temu za 180zł. Jednak już ich nie ma, a poza tym dzisiaj wersje 500W poszły za 155zł, a to już się trochę nie opłaca podkreślając, że zasilacze nie mają już gwarancji producenta. http://allegro.pl/item673789323_seasonic_s...super_cena.html Posiadam model ax400pnf i sobie go chwalę, jedyne co zrobiłem, to wymieniłem wentylator, bo podczas stresu wentylator w zasilaczu wchodził na wysokie obroty.Dzięki za informacje. Właśnie czytałem opinie, że zasilacz jest dosyć mocno słyszalny. Ja możesz to dołóż do Corsaira CX400, bardzo dobry zasilacz, da radę nawet z bardzo mocnymi konfigami.Właśnie widziałem, że teraz poleca się ten zasilacz. Jednak, on ma pojedynczą linię 12V 30A. Amacrox ma 2 linie 12V 18A i 16A mimo, że to 'tylko' 350W. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Co nie zmienia faktu, że 18A i 16A się nie sumuje i amacrox ma w okolicach ~25A, a Corsair ma 30A i wyższą sprawność na poziomie 80%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 30 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2009 Ja również jestem za Corsair. Wyższa sprawność i więcej na 12V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliveyra Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Amacroxa 450 (400W) na allegro kupisz za 169zeta z 3 letnią gwarancją. CHARAKTERYSTYKA PRĄDOWA: +3.3V - 28A +5V - 30A +12V1 - 18A +12V2 - 18A -12V - 0.8A +5Vsb - 2.5A Obciążalność linii +3.3V i +5V: 180W Obciążalność linii +12V: 348W Sam zamówiłem ale co warta to będę wiedział jak przyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Warta to samo co Modecom MC-400 , bo na tych zasiłkach to się praktycznie tylko kolor farby i naklejka zmienia , czyli otrzymujesz zasilacz o sprawności około 70% , ze stabilnymi napięciami , po prostu pewniak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...