Skocz do zawartości
criginold

Plik Atapi.sys Jest Uszkodzony Sp3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Użyłem szukajki i znalazłem parę tematów które dotyczyły różnych problemów z plikiem atapi.sys, ale w żadnym nie chodziło o to, że jest on uszkodzony.

Ale po kolei.

Ściągnąłem windows xp sp3 z Msdnaa jako obraz. Nagrałem go na płytkę i wkładam do cd rom mojego pc na którym znajduje się xp sp2 w celu sformatowania tego badziewia. No więc w biosie ustawiłem by butowało z cd romu no i naciskam jakiś klawisz w celu jego rozruchu. Pojawia się ten niebieski ekranik czekam, czekam i wkońcu ten błąd: "plik atapi.sys jest uszkodzony" i kupa.

Szukałem w google i nic nie znalazłem.

Ktoś może mi pomóc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się bez problemów skopiować całą zawartość płyty na dysk.

Wspomniałeś cos o możliwym problemie z dyskiem. Mam dysk seagate barracuda 7200.9 160GB i kiedyś zawsze przy formacie musiałem wkładać dyskietkę ze sterownikami do niego by móc przeprowadzić pomyślnie format. Lecz podobno ta operacja nie jest potrzebna przy xp z jakimkolwiek sp. A może jednak jest?

Szukałem tych sterów w google i jakoś nie mogę znaleźć;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spróbuj kilka razy i sprawdź, czy za każdym razem wysypuje się na tym samym pliku.

Pożycz od kogoś napęd lub sprawdź u kogoś płytkę CD.

Przeleć pamięci przy pomocy GoldMemory.

Spróbuj uruchomić jakiś Linux livecd.

SP był potrzebny do dysków powyżej 132GB.

Podaj Twój konfig - płyta, grafika, zasilacz, pamięci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi