criginold Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Witam, Użyłem szukajki i znalazłem parę tematów które dotyczyły różnych problemów z plikiem atapi.sys, ale w żadnym nie chodziło o to, że jest on uszkodzony. Ale po kolei. Ściągnąłem windows xp sp3 z Msdnaa jako obraz. Nagrałem go na płytkę i wkładam do cd rom mojego pc na którym znajduje się xp sp2 w celu sformatowania tego badziewia. No więc w biosie ustawiłem by butowało z cd romu no i naciskam jakiś klawisz w celu jego rozruchu. Pojawia się ten niebieski ekranik czekam, czekam i wkońcu ten błąd: "plik atapi.sys jest uszkodzony" i kupa. Szukałem w google i nic nie znalazłem. Ktoś może mi pomóc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Uszkodzony obraz lub płyta. Sprawdź czy uda Ci się skopiować całą zawartość płyty na dysk. Jeśli się uda, to być może problemy z pamięciami, walniętym dyskiem lub zasilaczem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Udało mi się bez problemów skopiować całą zawartość płyty na dysk. Wspomniałeś cos o możliwym problemie z dyskiem. Mam dysk seagate barracuda 7200.9 160GB i kiedyś zawsze przy formacie musiałem wkładać dyskietkę ze sterownikami do niego by móc przeprowadzić pomyślnie format. Lecz podobno ta operacja nie jest potrzebna przy xp z jakimkolwiek sp. A może jednak jest? Szukałem tych sterów w google i jakoś nie mogę znaleźć;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Spróbuj kilka razy i sprawdź, czy za każdym razem wysypuje się na tym samym pliku. Pożycz od kogoś napęd lub sprawdź u kogoś płytkę CD. Przeleć pamięci przy pomocy GoldMemory. Spróbuj uruchomić jakiś Linux livecd. SP był potrzebny do dysków powyżej 132GB. Podaj Twój konfig - płyta, grafika, zasilacz, pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
criginold Opublikowano 1 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2009 Spróbuj kilka razy i sprawdź, czy za każdym razem wysypuje się na tym samym pliku.Tak, zawsze na tym samym. Płyta-Asus A7N8X-E deluxe Grafika- Radeon 9550 (128mb) Zasilacz- CHIEFTEC ATX-1136h Pamięci- 512 (PC3200 DDR SDRAM) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...