Portal Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Witam Podkrecilem swego P4 2.4Ghz na 3.0Ghz i mam pewien problem - komputer ladnie wlacza sie ale gdy zresetuje komputer ( poprzez windows , przycisk reset , itp) to komputer nie chce wstac , tzn nie zglasza sie monitor. Gdy wylacze i znowu wlacze wszystko sie wlacza. Czy to jest moze wina zbyt duzego podkrecenia , czy moze zasilacz a moze cos innego ? MIal ktos z was taki problem ?- jezeli tak to prosze o rade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 A na niepodkręconym procku normalnie się resetuje ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Portal Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 A na niepodkręconym procku normalnie się resetuje ???Tak , na normalnym dobrze , nawet na podkreconym do 2.8Ghz wszystko jest oki - powyzej 2.8 dzieja sie juz takie komedie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Wykręć procka na 3 GHz ściągnij sobie Prime95 i włącz Torture test i zobacz czy będzie ci się wysypywał na tych 3 GHz jeśli tak to chyba nich innego nie poradzisz na to i będziesz musiał odkręcić go tak żeby ci się Prime95 za szybko nie wywalał.... A poza tym jaką masz temp. na procku i na mostku ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Mam ten sam problem z moim sprzętem i w miom przypadku to wina zasilacza =>codezłom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Moze tez chodzic o za niskie vcore ,mialem tak kilka razy ,zwiekszenie o 0.01->0.02 usuwalo ten mily efekt :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 U mnie tak samo było obniżyłem taktowanie porca o 10 MHz i już spokojnie wstawał :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spanky000 Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Mialem to samo u siebie ustawialem 10*180 .odplalem kompa i wtawal .wylaczylem na noc rano odpalam a tu kupa !!! Wine ponosil zasilacz mialem codezloma. zakupilem Chiefteca i smiga az milo !! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian Grajek Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Nie znam się na Intelach ale ja też miałem ten sam problem co ciekawe ty też masz płyte Gigabyte bo swego czasu dużo pośiadaczy gigabajtów tyle że serji Triton 400 nażekało że po restarcie komp nie wstaje u mnie wszystko jest OK do FSB 185 a powyżej zaczynają się schody . Najprawdopodobniej będzie to zasilacz lub słaba pamięć bo proc raczej nie ma tu nic do żeczy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ja tak miałem najpierw na kijowej zasiłce, a potem na kijowuych pamieciech :) .A za nim do tego doszedłem to troszkęczasu mineło :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...