Skocz do zawartości
MakaVel!

Problem z prockiem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż posiadam Athlona Xp 1700+ ECS K7S5A 256 dimm 133mhz Win 98 to chyba wystarczy a teraz problem :

Otóż gdy procesor jest ustawiony w Biosie na 133mhz czyli Athlona XP 1700+ to komp sie zawiesza w windzie gdy ustawie procek na 1100 mhz zmieni w biosie na 100mhz wszystko jest ok czym to jest spowodowane i jak sie tego pozbyć ? Mam to samo na wszystkich windowsach XP, 98, 98SE, ME :( HELP

A tak wogóle to jaka jest normalna temp Athlona ?? Ja mam 55*C - 60*C czy to jest norma ??

P.S

Mam nadzieje że dobrze umieściełem temat ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Otóż posiadam Athlona Xp 1700+ ECS K7S5A 256 dimm 133mhz Win 98 to chyba wystarczy a teraz problem :  

Otóż gdy procesor jest ustawiony w Biosie na 133mhz czyli Athlona XP 1700+ to komp sie zawiesza w windzie gdy ustawie procek na 1100 mhz zmieni w biosie na 100mhz wszystko jest ok czym to jest spowodowane i jak sie tego pozbyć ? Mam to samo na wszystkich windowsach XP, 98, 98SE, ME :( HELP  

A tak wogóle to jaka jest normalna temp Athlona ?? Ja mam 55*C - 60*C czy to jest norma ??

P.S

Temperatura za wysoka.Sprawdz czy cooler jest prawidlowo zalozony.Jesli to nie poskutkuje skombinuj od kogos pamieci DDR i potestuj.Ja stawiam ze to problem z pamiatkami i/lub kiepawa zasilka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 100% pamięci (chyba że zasiłke też masz do d...) miałem kilka takich przypadków zwłaszcza jeżeli proc jest na 266 a pamieci na 133 (wymiana biosa na cheepbios też nieraz nie pomagaale warto go mieć :P ). Włóż DDR i po kłopocie 8) :wink:, a co do temp. to troszku za duże spr. paste i coolera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

P.S

włąsnie niedawno miałem to samo jak kupiłem sobie płyte epoxa to wszytko jest wina windowsa zobacz sobie tutaj na mój topik http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=299...=asc&highlight= zainstaluj uaktualnienia windowsowe mi pomogło :D:D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...