Mikelos Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Witam. Ostatnio pojawił mi się problem: Kilka minut po włączeniu kompa, gdy otworzę jakieś okno, przeglądarkę czy cokolwiek innego, obraz na chwilę ginie. Po kilkunastu takich przygaśnięciach obraz jak i cały komp się wiesza. Poleciałem po całości, reinstal windy, oczyszczenie z kurzu kompa, świeża pasta na cpu i gpu. Nie pomogło. Przepinałem kabel do monitora do drugiego dvi i też brak reakcji. Macie jakieś pomysły? Sprzęt to dfi infiniti z brisbane x2, gf 7600gs, monitor samsung 940n. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 chieftec 400w - przez 2 lata dawał sobie radę bez problemu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Skończyła się gwarancja i kończy się zasilacz? ;] Pooglądaj kondensatory na płycie. Pooglądaj kartę i sprawdź ręką, czy radiator nie parzy. Sprawdź na innym zasilaczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 3 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2009 Kondensatory całe, karta też wygląda na całą, radiator (pentagram xc90cu, czy jakoś tak) ciepły ale nie gorący. Innego zasilacza brak pod ręką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Podpiąłem monitor do laptopa i okazało się, że jest sprawny - brak pikseli i jakichkolwiek innych problemów. Znaczy, że problem po stronie kompa. Podejrzewam, że umiera grafika ale nie mam jakiegokolwiek dawcy pod ręką żeby pożyczyć grafikę. Jeśli jest masa kolorowych pikseli, błędy w wyświetlaniu czcionki w biosie, wieszający się obraz, to czy może być przyczyną jeszcze coś innego niż karta graficzna? Chciałem dla pewności zejść z taktowaniami gpu i pamięci ale nie zdążam nawet riva tunera zainstalować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...