Skocz do zawartości
radas3x1

Format Całego Dysku, Dynamiczne Partycje, Przywracanie Danych

Rekomendowane odpowiedzi

witam... mam straszny problem, a mianowicie chcialem sobie rozszczepic partycje na dwie mniejsze, uzylem jak zawsze programu acronis disc director, podzielilo ale stworzyc partycjijuz nie chcialo, wiec z tego oddzielonego miejsca normalnie chcialem zrobic partycje w ustawieniach administracyjnych>zarzadzanie dyskow i tak tez zrobilem i tu zaczal sie problem... partycja ustawila sie na dynamiczna na 300gb i nic z nia nie moge zrobic!! ani zainstalowac xp ani visty ani nic (Zreszta NIE CHCE - bo chce PRZYWROCIC SWOJE PLIKI! )... wszedlem przez linuxa w gparted i partycje były katastroficznie pokazane np "partition size 1mb - used 98gb ) wiec zrobilem quick format zeby wszystko sie ladnie zrobilo i mozna bylo przywrocic pliki, teraz tylko powiedzcie mi JAK TO ZROBIC! mam dostep do lapka wiec jakas ratunkowa plyte moge nagrac .. nagralem recovery disc od acronys ale gdy chce przywrocic dane to akurat nie wykrywa patycji (a wszedzie indziej w tym proramie wykrywa).. teraz robie cos programem ''get data back for ntfs'' z xp live cd ale nie wiem czy to wszystko przywroci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem jak zrobi się partycja dynamiczna, to należy skorzystać z Google zamiast stosować swoje zwariowane sposoby jak formatowanie w celu naprawy "partition size 1mb - used 98gb".

Przez Acronisa uszkodziła się tablica partycji. W tym momencie należało skorzystać z programu TestDisk i przywrócić pierwotny układ partycji. Po Twoich kombinacjach i formacie nie gwarantuję już, że TestDisk da radę odzyskać dane. Mimo wszystko od niego należało by zacząć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi