nec170v Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Witam. Teraz zamierzałem zmienić swoje miejsce na dysku (obecnie: C:23,4 D:47,5 E: 3,4 zamierzałem mieć C:24,5 D:47,5 E: 2,3) więc w Paragon Disk Manager włączyłem Redistribute Free Space i zrobiłem to jak zawsze podałem jak chce mieć, czyli dałem next i standardowy reset kompa i proces się rozpoczął, jednak musiałem go przerwać więc nacisnąłem ESC i po tym ujrzałem takie coś (C: 23,4 D: 47,5 E: 2,4 nieznane "coś":1) Najgorsze to że D już nie jest NTFS tylko"nie sformatowana" dlaczego ? i co najgorsze aby wejść na nią muszę sformatować ją ! ale mam tam bardzo ważne dane proszę o pomoc. Sytuacja wygląda następująco. Co dziwnego nie da się przywracania systemu ( tak na marginesie na D nie da się go włączyć) jakby co w trybie awaryjnym to samo. W skrócie jak zrobić aby partycja D była znowu w NTFS bez formatu ? a jak się nie da to jak uratować dane ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 Próbuj testdiskiem a na przyszlosc przy partycjonowaniu włacz myslenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nec170v Opublikowano 5 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2009 sorki ale nagle zrobiła się ostra burza (a nie mam listwy) więc musiałem to zrobić, kumpel miał podobnie tylko on grał i chyba żałuje ;p a co do testdisku to POMÓGŁ dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...