Minskiss Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Mam płytę głowną GA-Ma770ot-UD3p, dysk samsung 500hi i Cd/dvd. Dysk podłaczam pod sata i cd/dvd tasiemką do tego zielonego złacza chyba IDE. Gdy właczam kompa wyskakuje mi: Boot Cd/Dvd: DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK PRESS ENTER Gdy wchodze do biosu to wykrywa mi i dysk i cdroma ale chyba cdrom jest wykrywany jako dysk twardy. IDE Channel 0 Slave [Lite on bla bla bla} (cdrom) IDE Channel 2 Master [samsung hd502hi] Gdy przestawialem to pierwsze na master to i tak nie dziala. Ps jakie sa napiecia dla ddr3 ramów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 A może by tak zainstalować system? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minskiss Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 A może by tak zainstalować system? No to powiedz jak skoro mi cdrom czyta jako dysktwardy (przynajmniej mi sie tak ydaje) i nie kreci płytek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Teraz doczytałem. Są 2 opcje: - płyta nie jest bootowalna - masz uszkodzony/stary napęd Rozwiązanie: - sprawdź na innym kompie, czy płyta bootuje - podłącz inny napęd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Minskiss Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ok w takim razie dzisiaj pojde do kolegi lub do komputerowego i tam sprawdze bo dysk moze byc faktycznie stary bo jest chyba z 2003 roku. Albo uszkodzony bo jakos ostatnio mi ledwo chodzil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...