kelcior Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) A wiec interesuje mnie jakies chlodzenie na procesor, z tego co wygrzebalem w starych tematach najlepszy za ta kase bylby karakorum tylko czy on ma jakas konkretna paste dolaczona ? bo koszta mnie ograniczaja i pasty oddzielnie nie kupie (karakorum kosztuje 99zl) Kolejna rzecz to czy sie zmiesci (Phenom II x4 945, M3A780GXH/128M, gtx 275, Tacens Saggita Lux, zasilacz 500W jesli to ma jakies znaczenie) zapodam zdjecie zeby wam zobrazowac sytuacje :P glownie obawiam sie o blisko rozmieszczone ramy no i te radiatorki (do scianki powinno byc ok, buda ma szerokosc 20cm) Chyba ze cos innego? dosc wazne aby byl w miare cichy wentyl bo moj aktualny slychac w calym mieszkaniu (3 pokojowe :D) Edytowane 9 Lipca 2009 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Karakorum Ci wejdzie, ale ja miałem taki wypadek że wentylator w zasilaczu szalał po zamontowaniu karaka. Podstawka do szlifu i pasta nie będzie aż tak istotna. Pomyśl może o takim Xigmateku będzie Ci dodatkowo chłodził płytę i pamięci ;) Montowałem tego coolerka w takiej jak Twoja obudowie i spisywał się całkiem przyzwoicie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) U mnie chlodzi intel celerona D 3.20GHz (o ile dobrze pamietam Prescott 351). Na boxowym wyl okropnie, 4k+ obrotow, a udało mi sie osiagnac 80 stopni..... Teraz w spoczynku ~40 stopni, w stresie udalo mi sie 50 stopni ; ] Moja obudowa ma jakies 19cm, teraz tam jeszcze wepchnalem wiatraczek z tylu ;] Odstep od obudowy mniej niz jeden centymetr. Wiatrak mam podlaczony do panelu CoolerMaster Aerogate 3, ale ponizej 1500RPM nie mam sensu dawac, bo wiatrak na radeonie X1300Pro jest za glosny ; ] A co do pasty jakas tam jest dolaczona, ale ja mam Arctic Silver 5. I jeszcze popatrzylem na to zdjecie i mi sie taka mysl nasunela: czy wentylator zasilacza nie bedzie bral cieplego powietrza znad radiatora jesli bys go zamontowal? Oto fotka: http://img2.vpx.pl/up/20090710/dsc00988.jpg Sry za jakosc ale robiona k800i ; ] Edytowane 10 Lipca 2009 przez Karlos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 No teraz to mnie troche zaskoczyles, nie sadzilem ze ten Karakorum ma wentyl zwrocony w dol (chyba ze go jakos zle zalozyles? :P) bo jesli tak to po 1 wydaje mi sie ze zahaczalby o te radiatorki juz pomijajac to o czym wspominales czyli ze zasysal by cieple powietrze :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Można zamontować żeby wydmuchiwał powietrze na tył obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karlos Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Inaczej zalozyc nie mozna bylo bo zachaczylby o zasilacz ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...