Skocz do zawartości
Ralfo

X2 Na X2?

Rekomendowane odpowiedzi

Kręcenie to po 1 nowe chłodzenie czyli dodatkowe koszta (teraz żałuje że sprzedałem swojego freezera 64 :S) a po 2 ja przy tym kompie nie siedzę więc wole żeby chodziło stabilnie i bez problemu, a co by się opłacało żeby wydajność w grach trochę wzrosła? X3 tego najtańszego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Andrew powiem ci tak:

X2 250 jest znacznie mniej pradożerny kreci sie niezle ( mamy na forum usera z 3.8GHz na karku przy 1.4V )

Mniej wydziela ciepła o połowe.... wiec reszta podespołow komputera ma lepsze warunki pracy...

A jesli chodzi o wydajnosc to jest szybszy ...

Spojrz tu :

http://www.anandtech.com/cpuchipsets/showd...?i=3572&p=1

Windsor 3.2Ghz dostaje od 3Ghz Regora...

Tylko ze jak dla mnie ( tez bede kupował 250-tke ) narazie cena jest ciut za wysoka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mój X2 nigdy nie kręcony ale tempy w stresie teraz 60 stopni na boxie więc nie widzę sensu, a raczej wątpię żeby ten model się kręcił jakoś specjalnie, może jak wyrwie tanio freezera to skusze się na tego X2 245 i pokręcę, (nie cierpię OC na amd :S) bo jednak w X3 nie chcę się pakować (szczególnie że i tak rdzenia nie odblokuje).

No cena 250 trochę jeszcze nie ten tego :S

Co do ddr3 to odpada bo nie chce płyty zmieniać.

Edytowane przez Ralfo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena 245 jest dosyć fajna, sprzedając mojego X2 3000+ na allegro jakiejś ogromnej kwoty nie musiałbym dokładać a na pewno ten 245 mniej prądu by jadł i byłby chłodniejszy co było by mi bardzo na rękę, tyle że z drugiej strony jak już wymieniać to chyba jednak na coś mocniejszego... ciężka sprawa, trzeba wypisać wszystkie za i przeciw ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moim zdaniem gra nie warta świeczki. zero progresu ta sama technologia imo tylko ulepszona (wyższe takty niższa temperatura i mniejszy pobór prądu)

EDYTA:

LINK najrozsądniejszy wybór. później tylko zmiana płytki z SB710/750 i ddr3 ;)

Edytowane przez prznar1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LINK najrozsądniejszy wybór. później tylko zmiana płytki z SB710/750 i ddr3 ;)

ale sklep daje tylko gwarancje że 4 rdzenie będą chodziły tylko na wymienionych płytach biostara , podobna akcja była już z phenomen II 710 x3@x4 , jak kupisz i na innej płycie 3 i 4 rdzeń nie będą stabilne to obsługa sklepu Cię oleje , wyśmieje i zbluzga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi