Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Harry Lloyd

bez sensu - różnica miedzy mp3 256 a 320 jest niezauwazalna a wielkosc pliku 256 ze 2-4 razy mniejsza....

Kolega wie co to matematyka? Liczba 256 jest 2-4 razy mniejsza od 320? Bo jakbyś nie wiedział to bitrate proporcjonalnie przekłada się na rozmiar pliku, procentowa różnica jest taka sama jak między tymi dwiema liczbami, do tego jest stała a nie zmienna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile sprzet mu obsłuzy(mp3,wieża czy co tam jeszcze)

niestety wciąz problem taki że większośc tylko mp3 i wma.....jeszcze jakby wav był to pół biedy(jeśli to mp3 czy jakiś inny z usb)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przekonwertowałem swoje zbiory FLAC-ów do MP3 (Lame V0) i nie słyszę żadnej różnicy.

Dla "celów edukacyjnych" również spróbowałem do AAC 24k i słychać już wyraźną różnicę, ale tragedii nie ma (a rozmiar po prostu śmieszny).

WMA sobie darowałem w ogóle - zdaje się, że w którymś ze starszych Ekspertów był test dowodzący, że to "średniak". Ani jakość, ani rozmiar pliku przy akceptowalnej jakości nie są szałowe.

Innych formatów już moje telefonidło nie obsługuje ;]

Mój "profesjonalny sprzęt odsłuchowy" to SE W995 do spóły z Philipsami SHE9500, więc proszę forumowych audiofilii o wyrozumiałość :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi