Skocz do zawartości
korzon3k

Płyta Główna + Procesor

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chcialbym sobie zakupić nową płytę główną wraz z procesorem... Cena max 500 zł. Karta graficzna jest pod AGP x8 więc zmniejsza się liczba płyt oraz nie chciałbym zmieniać RAMów a mam DDR więc ponownie zmniejsza się liczba płyt, chyba że zaproponujecie dwa warianty

1. wariant [płyta + procek]:

- karta graf. AGP x8

- zostaje DDR

2. wariant [płyta + proc + DDR2]:

- karta graf. AGP x8

- zamiast DDR jakieś pamięci DDR2

Oba warianty najlepiej jakby mieściły się do 500 zł smile.gif

Jakby dało radę to proszę poszukać jakiegoś zestawu z tych trzech sklepów:

www.komputronik.pl

www.geoinf.pl

www.sferis.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy słabym procu będzie hamowana.

a780gxh 265zł

1gb ddr2 50zł/ 2gb ddr2 80zł

używany x2 120-130zł

Sprzedajesz obecną kartę i kupisz coś w miarę dobrego na pci e.

Proca można trochę podkręcić i będzie dość dobrze.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KArta to Radeon HD 3650 a zasiłka Fortron 400W. Jednak musze bo nie mam zamiaru zmienaic akrty graf bo w lutym ja kupowalem za niezla kwote ...

Ten zakup to był bład, jednak do naprawienia. Sprzedaj kartę na allegro i za uzyskane pieniądze kupisz lepsza kartę na pcie. Najgorsza co możesz zrobić to brnąć w tym kierunku. Napisz też jakie masz pamięci ddr, rozmiar i szybkość. Będzie można to wycenić, kwotę dołożyć do 500zł które chcesz wydać i wyjdzie całkiem fajny sprzęt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zakup to był bład, jednak do naprawienia. Sprzedaj kartę na allegro i za uzyskane pieniądze kupisz lepsza kartę na pcie. Najgorsza co możesz zrobić to brnąć w tym kierunku. Napisz też jakie masz pamięci ddr, rozmiar i szybkość. Będzie można to wycenić, kwotę dołożyć do 500zł które chcesz wydać i wyjdzie całkiem fajny sprzęt.

RAM 768 MB Elixir a prędkości nie pamiętam. No to co byście zaproponowali za 700 zł? Bo raczej za 200 zł sprzedam ta kartę na allegro...

Ogólnie myślałem o czymś takim:

http://allegro.pl/item676667063_asrock_am2...ice_okazja.html

http://www.komputronik.pl/index.php/produc...800MHz_CL6.html

http://www.komputronik.pl/index.php/produc..._7750+_BOX.html

Edytowane przez korzon3k

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a780gxh 265zł

1gb ddr2 50zł/ 2gb ddr2 80zł

używany x2 120-130zł

+ nowy 9600gso lub używany 8800gs/9600gso.

Ewentualnie dołożyć do x2 245 - 265zł, ale to już trochę drożej. ~3.5Ghz zrobi na box. Może trochę więcej.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poniżej tej karty nie warto schodzić jeżeli grasz w gry.

Po oc pograsz w nowe gry bez problemu.

Wiesz gram teraz tylko w Counter Strike, CS: Source i chciałbym, żeby mi Devil May Cry 4 odpaliło a DMC 4 ma takie wymagania:

Procesor: Intel Pentium 4 3GHz lub jego odpowiednik AMD

Karta graficzna: GeForce 6600 z 256MB pamięci RAM

RAM: 512MB dla Windows XP i 1GB dla Windows Vista

HDD: 8GB wolnego miejsca

System operacyjny: Windows XP/Vista

Czyli najlepiej skonfigurować nowe części wedle tych wymagań, nie chce mi się płacić 840 zł bo ja taką kasą za bardzo nie dysponuję...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś 100 zł lekko możesz przyciąć na procesorze, a kupując tańszą grafikę zaoszczędzisz 30-40 zł, ale stracisz naprawdę dużo na wydajności. Na upartego możesz poszukać jakiejś używanej 8600GT/7900GS.

Chociaż jak przeczytałem posty powyżej, że komp potrzebny Ci do CS'a to tak jak napisali...ta integra na Asrock'u spokojnie wystarczy :P

Edytowane przez Kudl4ty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak:

płyta tą co podał andrew777 (265 zł)

grafa: Gigabyte GF 9400GT 512MB DDR2/64b T/D PCI-E LP (170 zł)

1 GB RAM (nie wiem ;p)

proc: http://allegro.pl/item678291406_procesor_a...z_1_mb_oem.html (220 zł z wysyłką)

około 700 zł by wyszło :)

Jakbyście mogli to proszę Was skorzystajcie z tych stron bo to są strony sklepów z mojego miasta a ja nie mam ochoty na zakupy przez neta :/

www.sferis.pl

www.geoinf.pl

www.komputronik.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tych gier wystarczy Ci Integra na ASRocku. Ma ona wydajność na poziomie GF 6600, może minimalnie gorszą. A później będziesz mógł i tak dokupić coś na PCI-E, chociażby takiego 9600GSo czy HD3850. Ja tak zrobiłem i nie żałuję, integra mi starczała, trochę na niej pograłem, COD4 na niskich detalach chodził całkiem sprawnie, wiadomo, nie wyglądało to zbyt dobrze ale grać się dało bez problemu.

X2 245

A780GXH

2GB DDR2

I to jest właśnie najlepsza opcja, potem dozbierasz trochę kasy i kupisz lepszą kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi