tomkoz11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam! Mój problem przedstawia się następująco - po aktualizacji biosu kompletnie padła mi płyta główna i muszą ją reklamować - niestety nie mogę zdjąć z niej coolera, gdyż pasta skamieniała i bardzo mocno go trzyma. Próbowałem już metody z suszarką i zostawieniem włączonego komputera na kilkanaście minut ale niestety nie pomogło. Komputer w ogóle nie przechodzi POST, więc odpalanie Orthosa z oczywistych względów nie wchodzi w grę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Pozostaje ci "ukrecic" radiator.... oczywiscie proc w socket zostaje i to zamkniety ! \ Kiedys musiałem tak zrobic i nic sie nie stało... Lub wyciagnac proca z socketu wraz z radiatorem i pozniej polac spód gorąca woda ..... i podważyc delikatnie srubokretem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Raczje jest to efekt zassania się coolera z prockiem a nie stwardnięcia pasty. Zrób jak mówi mój przedmówca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkoz11 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Dzięki za rady, udało mi się wyciągnąć cooler razem z procesorem nie niszcząc przy tym podstawki. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Miałem to samo i wydarłem procesor z socketu przy zamkniętej dźwigni. Procesor i socket przeżył :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 http://forum.purepc.pl/Chlodzenie-Konwencj...ro-t119544.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...