Doopan Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 http://www.reactor.pl/produkt-ddr2-4-gb-10...5-5-5-12,38202/ Chcę wymienić patrioty llk z którymi moje mobo się tnie:/ Czy jest coś sensowniejszego w tej cenie (tak do 240 zł)? Pzdr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAR Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Miałem je i szczerze odradzam, same problemy. Trzy razy odsyłałem na gwarę za każdym razem to co było w środku nie zgadzało się z oznaczeniami na radiatorach, zawsze SPD od niższych modeli wobec czego nie chodziły na deklarowanych 1000MHz, raz zamiast 2x2GB było 2x1GB. Oczywiście na zewnątrz wszystko ok radiatory od redline, naklejki 2x2GB. Za czwartym razem poprosiłem zwrot gotówki. Może sklep w którym brałem miał jakąś partie lewizny ale i tak odradzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Miałem je i szczerze odradzam, same problemy. Trzy razy odsyłałem na gwarę za każdym razem to co było w środku nie zgadzało się z oznaczeniami na radiatorach, zawsze SPD od niższych modeli wobec czego nie chodziły na deklarowanych 1000MHz, raz zamiast 2x2GB było 2x1GB. Oczywiście na zewnątrz wszystko ok radiatory od redline, naklejki 2x2GB. Za czwartym razem poprosiłem zwrot gotówki. Może sklep w którym brałem miał jakąś partie lewizny ale i tak odradzam. Dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Dokładnie... Pamięci bez rewelacji. Z awaryjnością się nie spotkałem, ale ich podatność na o/c nawet nie jest przeciętna, a po prostu niska. Polecam G.Skille i będziesz happy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Hej, stanęło na goodram 1066 pro cl 5. Tylko póki co nie idzie mi odpalić tych pamięci wyżej niż na 960 (asynchronicznie do procka, który chodzi na 800). Pewnie trzeba gdzieś jakieś napięcie podnieś (pamięci już są na 2.2 v, więc pewnie problem leży gdzie indziej). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twec Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Pewnie timingi ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 (edytowane) U mnie na tych Goodramach Pro 1066 2x2 poszło niewiele powyżej 1140/CL5/2,35V a Pro Blue 2x2 1100 chodzą z biegu na 1125/CL6/1,8 a max +/- 1180/CL6/2V ... obydwie parki na AMD . Nie wiem czemu masz problemy z taktowaniem :P ustaw wysokie trfc, nawet 56. Edytowane 27 Lipca 2009 przez BuMeL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doopan Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 (edytowane) Taktowanie pamięci: CAS Latency (CL) 5T RAS To CAS Delay (tRCD) 5T RAS Precharge (tRP) 5T RAS Active Time (tRAS) 15T Row Refresh Cycle Time (tRFC) 52T Command Rate (CR) 2T RAS To RAS Delay (tRRD) 3T Write Recovery Time (tWR) 13T Read To Read Delay (tRTR) Same Rank: 4T, Different Rank: 6T Read To Write Delay (tRTW) 8T Write To Write Delay (tWTW) Same Rank: 4T, Different Rank: 6T Read To Precharge Delay (tRTP) 5T Write To Precharge Delay (tWTP) 13T Precharge To Precharge Delay (tPTP) 1T Refresh Period (tREF) 3120T DRAM Read ODT 3T DRAM Write ODT 6T MCH Read ODT 8T Performance Level 7 Read Delay Phase Adjust +25T DIMM1 Clock Fine Delay 0T DIMM2 Clock Fine Delay 5T DIMM3 Clock Fine Delay 0T DIMM4 Clock Fine Delay 6T Coś byście poprawili, czy można dalej śmiało szukać wyższego taktowania ? Póki co jest stabilnie (choć dłuższych testów nie puszczałem) przy 514, wyzej bede probował. EDIT: 580 Też idzie :) Przy 2.2 v. Zobaczymy, jak ze stabilnością. Edytowane 28 Lipca 2009 przez Doopan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...