Skocz do zawartości
peter.a

Problem Z Temperaturami Na E2160

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wentylator boxowy od pentiuma na s775.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dodam, że radiator był lekko ciepły. Przepływ powietrza w obudowie zapewniał wiatrak o średnicy ok. 40cm. Co może być przyczyną takich wysokich temperatur?

Płyta główna to asus p5b deluxe.

Pozdrawiam

ps. Nie wiem czy to istotne, ale procek nagrzewa się do tych 70 stopni w ok. 15s. :)

Edytowane przez peter.a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ale czego wymagasz od malego kawalka aluminium ( i moze miedzi ) jakim jest box? Wentylator 400mm nie zapewnia przeplywu. Daje tylko nawiew na lwia czesc plyty glownej. Przeplyw zapewniaja 2x120mm zamontowane tak aby dostarczac chlodne powietrze frontem i wyciagac nagrzane z okolic gniazda CPU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem, że będzie po prostu trochę lepiej. :)

Dzięki za odpowiedzi.

Przy temperaturach rzedu 30°C na zewnatrz, 23°C w pokoju i 40° w obudowie blisko 15 kresek do maksymalnej temperatury wg TC jest IMHO komfortem [;

Skok 15°C pomiedzy IDLE a STRESS nie jest niczym niezwyklym przy C2D. I jak chcesz sie naprawde przejmowac stabilnoscia to odpal orthosa na prio 9 na godzine i po ~25-30 min temperatura powinna osiagnac maksimum. Oczywiscie przy zalozeniu ze nie bedzie wzrastac na zewnatrz obudowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ustawiłem vcore na 1.1v i czekam na 2 wentylatory 12cm. Jak dojdą to zdam relacje. ;)

BTW, dzisiaj zamontowałem fortrona FSP 400-60HLN. To normalne, że po wyłączeniu komputera zasilacz wydaje cichy pisk? Po wyłączeniu i włączeniu zasilania na przełączniku piszczenie ustaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi