best-boy Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 No wlasnie. Szukam filmow takiego typu. Gdzie akcja w 80% toczy sie na U-Botach. Prosze o jakies tytuły. Moze krotki opis czego dotyczy dany film.... Z gory THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 czyli akcja na lodziach ... polowanie na czerwony pazdziernik kazmazynowy przyplyw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Wesołek Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Polecam Das Boot - Wolfganga Petersena z roku 1981. Klasyka :D, a o czym to chyba jasne. Ale na wszelki wypadek tu masz opis: http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=3862 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 heh nie moglem sie powstrzymac zeby cos nie napisac. Mam fiola (ogolnie tesh ;) ) na tym punkcie. Niestety poza Das Bootem nie ma dobrego filmu o tej tematyce. Wszystkie sa wyssane z palca, nierealne pelne przeklaman i naciagniec. Das Boot tez nie jest idealny ale trudno oczekiwac zeny ktos zrobul film dla 0,000000001 % oglaajacych. U-571 to dopiero porazka. Debilizm tego filmu az mnie boli. Bomby glebinowe wybuchajace 15-20 i (blizej!) od kadluba op a ten dalej sobie plynie. Jednosilnikowy, Niemiecki samolot rozpoznawczy na srodku atlantyku . Genialny 1 oficer z S-51 stwierdza ze to samolot z niszczyciela (!?!) ktory zablakal sie na srodku atlantyku. Jezu co za debilizm. Zresszta jak ktos sie zna o niech popatrzy na ten nisczyciel o uzbrojeniu okretu liniowego i jego zanurzeniu :) szkoda gadac. Jako tak klimat II WW i niemieckich op trzyma Ostatni Uboot gdzie ktoras z nanszch 641 gra uciekajacego Uboota XXI Troche lepiej jest ze wspolczesnymi filmami o okretach podwodnych, ale chyba nie oto ci chodzilo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Ja sie nie znam na miliotariach, ale podobal mi sie K19 - rozgrywa sie w czasie Zimnej Wojny - jest to o lodzi Rosjan z bomba atomowa na pokladzie. No i patriotyzmie tychze Rosjan. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domin Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 No i patriotyzmie tychze Rosjan.tak, tylko trzeba brac poprawke na to, ze film robili amerykanie. a jak jest u nich z pojeciem patriotyzmu to juz kazdy wie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Polecam Das Boot - Wolfganga Petersena z roku 1981. Klasyka :D, a o czym to chyba jasne. Ale na wszelki wypadek tu masz opis:http://www.stopklatka.pl/film/film.asp?fi=3862 Oj tak zdecydowanie ten film wymiata poprostu, kiedyś leciał jeszcze serial na TV Regionalnej podajże 13 odcinków po 45min. Ukazuje owiele więcej szczegułów niż film. POLECAM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Wszystkie w/w filmy oglądałem i polecam (no może U-571 można sobie darować) jeśli ktoś interesuje się tę tematyką. A tak na marginesie to polecam książke Toma Clancy pt,, Atomowe okręty podwodne,, tam jest dużo szczegółów, opisów i ciekawostek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 karmazynowy przypływ rulezz :D albo jeszcze K-19 the windowmaker tez byl dobry :) napewno znajdziesz na jakims hubie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 heh nie moglem sie powstrzymac zeby cos nie napisac. Mam fiola (ogolnie tesh ;) ) na tym punkcie. Niestety poza Das Bootem nie ma dobrego filmu o tej tematyce. Wszystkie sa wyssane z palca, nierealne pelne przeklaman i naciagniec. Das Boot tez nie jest idealny ale trudno oczekiwac zeny ktos zrobul film dla 0,000000001 % oglaajacych. U-571 to dopiero porazka. Debilizm tego filmu az mnie boli. Bomby glebinowe wybuchajace 15-20 i (blizej!) od kadluba op a ten dalej sobie plynie. Jednosilnikowy, Niemiecki samolot rozpoznawczy na srodku atlantyku . Genialny 1 oficer z S-51 stwierdza ze to samolot z niszczyciela (!?!) ktory zablakal sie na srodku atlantyku. Jezu co za debilizm. Zresszta jak ktos sie zna o niech popatrzy na ten nisczyciel o uzbrojeniu okretu liniowego i jego zanurzeniu :) szkoda gadac. Jako tak klimat II WW i niemieckich op trzyma Ostatni Uboot gdzie ktoras z nanszch 641 gra uciekajacego Uboota XXI Troche lepiej jest ze wspolczesnymi filmami o okretach podwodnych, ale chyba nie oto ci chodzilo TAAA U-571 jest strasznie naciągany. Nie interesuja mnie filmy o okretach z Pentium4 na pokladzie i napędem jądrowym. Więc zdecydowałem sie ssać DAS BOOT. Nastepny w kolejce CZERWONY PAŹDZIERNIK. Trzymajta sie. I dzięki za pomoc :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 :roll: Nie interesuja mnie filmy o okretach z Pentium4 na pokladzie i napędem jądrowym. A Czerwony Październik to nie miał reaktorka :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 :roll: Nie interesuja mnie filmy o okretach z Pentium4 na pokladzie i napędem jądrowym. A Czerwony Październik to nie miał reaktorka :wink: Nie wiem. Ale napewno nie mial GPS-a i Pentiuma 4. Co kwalifikuje ten film do oglądania :wink: Z tego co wiem to Czerwony październik to nie jest zbyt nowy film dlatego sie spodziewalem ze nie mial reaktora ale kompów i GPS-ów to napewno na pokladzie nie miał :P Sam reaktorek jeszcze tak nie psuje fabuly filmu jak 100 migajacych lampek na ekranie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 4 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2003 Każdy okręt podwodny (nowszy) ma komputery, GPS i mnóstwo innych bajerów. Nie wspominając o okrętach które pokrywane są materiałem pochłaniającym fale akustyczne. No ale Czerwony Październik miał inny bajer :wink: i na 100% miał reaktor. ps: czy ktoś potwierdzi że do roli Czerwonego Października(okręt) użyto klasy Typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 8 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2003 w ksiace Toma Clancy-ego na podstawie ktorej robiono film (jeszce zadna ekranizacja jego dziela nie umywala sie do ksiazki, ale czerwony pazdziernik i tak byl najlepsza) radzieckim okretem byl zmodyfikowany rakietowy okret podwodny o napedzie nuklearnym. Raczej nie sadze ze w filmie ruscy "pozyczyli" go, do tego uzywa sie makiet i fx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...