Skocz do zawartości
hardy99

Problem Z Audigy 4 Pod Windows 7

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od jakiegoś czasu używam Windowsa 7 RC 7100 i mam pewien problem ze swoją kartą muzyczną - Audigy 4 (SB0610). Otóż po wgraniu sterowników mam obniżone tony wysokie i niskie:

Dołączona grafika

Dlaczego stery domyślnie obniżają tony wysokie i niskie ? Dźwięk jest wtedy przytłumiony i brzmi nienaturalnie. Jednak po ustawieniu tonów na 0 niektóre tony wysokie są sporo głośniejsze od reszty, np. talerze perkusji. Nie jestem w stanie tak tego ustawić by dźwięk był w miarę naturalny.

Tego typu problemu nie miałem na Windowsie XP, tam przy neutralnym ustawieniu tonów wysokich i niskich dźwięk był dość realistyczny.

Nie mam też tego problemu na dość słabej zintegrowanej karcie (ALC885). Dźwięk na niej jest gorszy niż na Audigy 4, ale w XP różnica w jakości dźwięku była o wiele większa. A w Win7 przez te dziwne podbicie najwyższych tonów integra wcale nie gra gorzej.

O co tu chodzi ? Sterowniki mam najnowsze specjalnie dla Win7 z 13.07.2009 r. To problem ze sterami, systemem czy ustawieniami karty ? Jak powiniem poprawnie to ustawić by grało tak jak na XP ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...