Frioniel Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam. Otóż na pewnym kanale IRC rozpoczęła się dyskusja (a raczej kłótnia) dotycząca prędkości przeglądarek internetowych. Pewien jegomość stwierdził, że najszybszą i najlepszą przeglądarką jest bezsprzecznie Firefox. Wysunąłem moje osobiste doświadczenia z tą przeglądarką opierając się na jej działaniu na trzech komputerach (dwa silne, trzeci kilkuletni grat), gdzie oznajmiłem, że jest ona wolniejsza niż konkurencja na każdym ze sprzętów. Na potwierdzenie mojego zdania podałem link do wyników z Peacekeepera. W odpowiedzi usłyszałem, że a to nie ma podanej konfiguracji sprzętowej, a to wyniki są przekłamane, a to że testy się mylą, a ów jegomość oczywiście ma rację. Dlatego postanowiłem napisać na forum i zapytać osób siedzących w temacie, jak to faktycznie jest z prędkością przeglądarek (Firefox, Opera, Chrome, Safari) i czy wyniki z Peacekeepera są wiarygodnym źródłem. Byłbym wdzięczny za jakieś linki z jakimiś testami i innymi takimi rzeczami. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 Generalnie najszybsze są Safari i Chrome, takie krążą opinie i są moim zdaniem słuszne. Ten temat jest delikatny bo każdy swoje chwali a o fanboyów w tej dziedzinie nie trudno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lhorror Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 zwykle benchmarki przeglądarek są organizowane/sponsorowane przez ich twórców (Microsoft, Mozilla). Peacekeeper jest niezależnym benchmarkiem, więc jego wyniki są na pewno bardziej wiarygodne niż jakiekolwiek inne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...