ashes Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Witam! Krótko i zwięźle. Po prostu brak dźwięku w kompie. Do monitora jest również podłączony kabel od kablówki - jest dźwięk. Sprawdzałem kabel komp - monitor (podłączałem słuchawki z tyłu kompa - nic). Odinstalowywałem i ponownie zainstalowałem Realtek'a, również nic. Podejrzewam, że może być coś z płytą główną AMD 462 Gigabyte GA-7VT600P-RZ (karta dźwiękowa jest zintegrowana), a konkretnie z gniazdem. Pytanie. Jak mogę sprawdzić co jest przyczyną??? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 załatw sobie kartę dźwiękową na PCI, PCI-E lub USB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Jeśli nie zmieniałeś sterowników, nie grzebałeś w biosie i w menedżerze urządzeń nie ma wykrzyknika przy nazwie karty, to albo gdzieś jest wyciszona, albo poszło gniazdko. Gdy włączasz muzykę to działa wizualizacja w programie (latające kreski czy cokolwiek w programie)? Gdy startuje system, to słychać puknięcie w głośnikach? Uruchom ponownie kompa, podkręć trochę głośniki i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...