Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) Witam potrzebuje nowej płyty głównej na wejście 775 taką do 450 zł. aby była dostępna do zakupu. Chce aby płyta miała SLI. i obsługiwała ddr2 i dobrze można było na niej podkręcać procesor. Mam takie części: GALAXI / KFA2 GTX 260 898MB Limited Edition 216 Processor Cores Edition x2 PROCESOR INTEL CORE 2 DUO E7500 2X2,93 GHZ BOX GEIL 2x2GB 1066 DDR2 CL5 ULTRA Zasilacz OCZ ModXStream Pro 700W modular SLI Edytowane 25 Lipca 2009 przez RedTiger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 MB wspierająca SLI to coś na chipe NV : ASRock N7AD-SLI - cena od 215 zł na ceneo . Albo Asus P5N-D - cena od 374 zł na ceneo . Asrock ma oc na poziomie 400 Mhz , nie wiem jakie OC ma Asus . Tego procka musisz mocno pogonić ( 3,8 + Ghz ) aby w pełni wykorzystać obydwie karty . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 tylko tyle jest?? wiem że musze go tak przetraktować. kupie zalmana cnps9900 i bedzie chłodniej mu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 nie nie tylko tyle. poszukaj jakiegoś sensownego scrocka na p45 i patrz czy ma kartę sli cf, jeśli tak pytaj asrocka czy dzięki tej karcie obsługuje sli jeśli tak to kupuj ,;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 no ok tylko nie wiem jaka może być stabilna płyta i dobra do oc. a takie trudno znaleść i chciałbym poczytać potem o ich opiniach testy ich itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 p45x3 deluxe czytając o tym bajerze asrocka trafiłem na test tej płyty i była całkiem konkret. dokładnych wyników nie pamiętam ale powinieneś być w stanie osiągnąć zamierzony cel, płytę mocno chwalili za oc. niestety kompletnie nie pamiętam gdzie to było. szukaj może znajdziesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 a możesz podać nazwe producenta płyty i model?? to bym pszukał sobie o tym coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) no przecież jak pisałem że asrock ma taki bajer dla chipów intela to chyba chodzi tylko o niego ;) AsRock - P45X3 Deluxe - nie wiem czy ją gdzieś w Polsce dostaniesz. zresztą nie wiem czy nawet cenowo by się zmieściła. dalej - P45TurboTwins2000 ma nawet sloty ddr3 :lol2: next - P45R2000-WiFi parz wyżej + wifi. ogółem dobre płyty. trzymają poziom. a dalej to szukajcie a znajdziecie. ewentualnie rozglądaj się na stronie AsRocka w płytach z starszymi chipami (p43 czy p35 ;) ) Edytowane 25 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) a co myślisz o tej??ASRock PENRYN1600SLIX3-WIFI Edytowane 25 Lipca 2009 przez RedTiger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 to jest tak stary sprzęt że nawet pci-e 2.0 nie ma.... P45TT2000 jest na agito w cenie ~350zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 A jakiejś innej firmy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) raczej niekoniecznie. nVidia się ceni jak cholera i za licencję która równie dobrze może być darmowa (patrz ATI)... właśnie patrzę opisy na newegg i owszem ludzie mają problemy z tą P45TT2000, ale która płyta nie jest bezproblemowa? nie ma takiej. a OC jest fantastyczne. świetnie prowadzi ram i ma przyzwoite fsb. Edytowane 25 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 a evga 750 sli ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) a boisz się tego asrocka? zakup trochę nie opłacalny gdyż ogółem to samo co daje tobie evga otrzymujesz od asrocka. płacisz za markę. i masz jeszcze ograniczone pole działania gdyż na asrocku odpalisz i SLI i CF. może pojadę trochę po bandzie ale patrząc na to co intel wyprawia z podstawkami i procami nie zdziwię się jak wyda coś z ddr3 na s775 a wtedy będziesz już ustawiony ;) Edytowane 25 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 no troszke sie boje asrocka ale mi tylko chodzi o sli i ddr2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) łojej popatrz na platformy am2+ czy am3 ludzie kupują użytkują i jakoś nie ma śladu o tym że tylko jedna na 10 płyt działa, ba wielu jes t nawet bardzo zadowolonych. firma solidna nie ma się czego bać. brać nie gadać. :lol2: Edytowane 25 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 tu piszą że nie ma oc http://www.komputronik.pl/index.php/search...DA=/category/1/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 nie raz tak było że uboga sekcja zasilania nie oznaczała odrazu braku oc... patrz dfi na x38 cztery fazy a nawet i quady ciągnęła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 a jakieś naprawde inne firmy niż asrock nie masz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 nie. tak jak pisałem nVidia każe sobie słono płacić za SLI dla producentów więc nie licz na to że kupisz coś w ten deseń taniego nowego i innego niż asrock. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 (edytowane) mam już jednego asrocka i sie zawiodłem AsRock P45R2000 mam go i mam pentium d 2.8 i nawet podkręcałem o 100 fbs i wzrosło o 14 hz napięcia zwiększałem i zmiejszałem nic nie dało w ramach to samo więc wiesz Edytowane 25 Lipca 2009 przez RedTiger Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Żebyś się nie zdziwił z tym "SLI" na ashrocie. Ta firma słynie (podobnie jak Asus-bo to licencjonowane produkty tej marki tylko w cudnej jakości) z różnego rodzaju wynalazków typu AGR,AGI i innego syfu jeśli chodzi o podsystem graficzny. Są częste problemy z kompatybilnością tego typu rozwiązań i nie pakowałbym sie na Twoim miejscu w takie akcje-szkoda kasy i nerwów. Jeśli chcesz pewne SLI,to tylko na chipie nForce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 no co to byś proponował ty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 W jakiej kwocie ostatecznie i nowy czy używka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 max 470 ale to jest max no i żebyt dało śe kręcic na niej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 http://www.komputronik.pl/index.php/produc...e_750i_SLI.html i to w sumie jedyna nowa do tej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 napewno będzie dobra do oc i sli?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 To zależy na jakie FSB liczysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość RedTiger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 no żeby było z 2.93 jakieś kolo 4 może i nawet poza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 wybaczcie że tak trochę zejdę z tematu ale radiator na nb to to ma pieruńsko wielki. :lol2: co do tych wygibasów technicznych asrocka to tutaj to zwyczajnie bezproblemowo działa. co do podkręcania już posiadanego asrocka to chyba raczej coś źle robisz ablo masz uwalony sprzęt, co też może trafić się każdemu producentowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...