Borys-Tech Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) No więc po dość długim czasie i kompletowaniu wszystkich części mogę w końcu pokazać mojego Wcta szerszej publiczności. WC jest złożone w budzie od The Drivera która przytyła u mnie o kilka dodatkowych kilo :] Elementy WC: Buda: CM Stacker STC-01 Blok CPU: Swiftech Apogee GTZ Blok NB: Danger Den MPC-Universal Blok GPU: D-Tek GPU ver1 Pompka: Laing DDC 1T Top: OC Labs Res: EK Multioption Res 250 v2 + EK Water Blocks EK-ANTI-Cyclon Złączki: Bitspower 10/13 Wąż: Tygon R3603 9,5/12,7 mm Chłodnica: Thermochill PA120.3 Płyn: Feser One UV Clear/Blue Układ miał jakoś się prezentować oraz zarazem być jak najbardziej praktyczny. Myślę że jakoś mi się udało to połączyć. Dosyć pisania teraz można trochę popatrzeć. Tylko proszę nie bić za jakość fotek Ja + aparat = 0 Skilla :P Co do krzyżowania węży wiem że nie wygląda to za dobrze ale niestety Tygon nie chciał zrobić mniejszego łuku miedzy CPU - NB więć jest jak jest. Plany hmm jakieś są zobaczymy co się uda zrobić. Narazie czekam na paczuszkę od Maniakalnego ze złączkami + Topem Plexi na GTZ. Plastek namawia mnie na złożenie zestawu w kolorystyce "Everybody Pomarańcza" jednak moim głównym priorytetem jest zmiana grafiki na coś z ładnym Fullcoverem. Edytowane 22 Marca 2010 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDriver Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Piękna moja eks budka :D Ładny układ ;) chociaż ja osobiście bym zmienił parę rzeczy. Fajny grill ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Pięknie ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Screamer Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Wszystko ładnie pięknie, estetycznie wykonane, ale daj się namówić na "Everybody Pomarańcza" bo ten kolor będzie pasował jak ulał. W tej chwili po włączeniu UV masz takie trochę Merry Christmas ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) Piękna moja eks budka :D Ładny układ ;) chociaż ja osobiście bym zmienił parę rzeczy. Fajny grill ;) Czekam na wszelkie porady co można poprawić :] Jest to moje pierwsze WC które pokazałem szerszej publiczności więc przydadzą się dobre rady bardziej doświadczonych kolegów. Wszystko ładnie pięknie, estetycznie wykonane, ale daj się namówić na "Everybody Pomarańcza" bo ten kolor będzie pasował jak ulał. W tej chwili po włączeniu UV masz takie trochę Merry ChristmasWiem głównymi kolorami miało być Clear/White i tak na codzień jest. UV włączyłem tylko do zdjęć. Co do wersji Orange to nie wiem czy mogę bo Seba już taką zrobił a nie wiem czy mogę papugować :lol2: Edytowane 26 Lipca 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Pytanie z czego zrobiłeś te covery na zatoki od napędów, dysków i dołu obudowy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 No całkiem fajnie to wyszło. Fakt taki mały misz masz z kolorkami. Kurdę takie buildy mnie dopingują do skończenia mojego Stackerka (mam za duzą ilość pomysłów na minutę :]) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 (edytowane) Pytanie z czego zrobiłeś te covery na zatoki od napędów, dysków i dołu obudowy?Covery są zrobione z ze zwykłej blachy 1-1,5mm wyciętej na laserze i potem pomalowanej proszkowo na czarny mat struktura. No całkiem fajnie to wyszło. Fakt taki mały misz masz z kolorkami. Kurdę takie buildy mnie dopingują do skończenia mojego Stackerka (mam za duzą ilość pomysłów na minutę :]) Tak wiem że w UV za dużo kolorków jednak w ciągu dnia świeci jedynie Xthermal z tyłu obudowy. Edytowane 26 Lipca 2009 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Kawał dobrej roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Rewelka, bardzo mi sie podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Borysku :) chcesz rady dam Ci ją ddc> cpu>gpu>nb>reszta ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 świetnie Borys naprawdę świetnie ;) jak dla mnie to nawet kolory dfi nie biją po oczach ;) mam pytanie czy miałeś inne katody? innego koloru? i czy na żywca kolor płynu w uv jest taki sam jak na zdjęciach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Chlodnice dales na front czy do piwniczki? BTX w stackerze :D podobnie chce zrobic tylko widze ze po wlozeniu plyty i reszty malo miejsca sie robi na dual loop. Gratki za przerobienie budy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Ukladzik fajniutki, ale patrzac na niego czegos mi brakuje... Prawdopodobnie właśnie tego co już padło: evrybady pomarancza :D Dobra robota :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 26 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2009 Chyba sie wylamie i powiem, ze mi sie podoba kolorystycznie :) nie bije po oczach i jest ladnie i schludnie :) gratki B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba84_2005 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Ja tu widzę moje byłe złączki 10/13 :D kibelek udany i kolorki miodne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 (edytowane) No więc po dwóch latach posuchy w temacie chyba czas zrobić mały update tutaj. W porównaniu do starej rev zmieniło się wszystko prócz reza i chłodnicy. Największą zmiana to nowa buda która została kupiona jak poprzedni Stacker od kolegi Drivera, więc jest dobrze znana w kręgach WC. Co do reszty to zmiany wymuszone drobnym upgrade sprzętu z którym pozostanę przez jakiś czas póki nie uzbieram $$ na Sandy. Wszelkie propozycje i sugestie mile widziane bo zawsze można coś poprawić :P Buda: Lian Li A10B Blok CPU: EK Supreme HF Bloki Mobo: Bitspower Black Freezer Blok GPU: EK GTX285 Pompka: Swiftech 350 Top: EK Res: EK Multioption Res 250 v2 + EK Water Blocks EK-ANTI-Cyclon Złączki: Bitspower 10/16 Wąż: DD-TFC 10/16 Chłodnica: Thermochill PA120.3 Płyn: Mathems Deep Blue Kilka fotek do oceny (przepraszam za jakość ale nie ogarniam aparatu za bardzo): Na koniec foto drugiej tej gorszej strony układu :] Kilka fotek więcej w galerii więc zapraszam: http://www.abload.de/gallery.php?key=e0mlaIo8 Edytowane 26 Czerwca 2011 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Normalnie szał ciał i uprzęży :wink: Świetnie wydziargane okienko, sam robiłeś czy już taką dostałeś? Jedyne co mi nie pasuje to że obramówka od frontu mogłaby być czarna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Trzoda... Rev.2 miażdży... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 26 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2011 Fajniarski układ. Bardzo mi się podoba. Kupę pracy musiałeś w to wsadzić. Jedynie te śrubki przy wentylu z tyłu jakieś takie długaśne, ale to drobiazg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilGrzbiecik Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Wygląda bardzo fajnie, a czy chłodzi również dobrze? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Ładny układzik :) Widać sporo pracy włożone :) Ostatnio cisza w dziale, a tu nagle coś ładniutkiego :) GRATZ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Cisza w dziale bo ja nie mam się kiedy zebrać na zdjęcia, do tego miałem ostatnio wycieki. A dziadek Racuch już chyba stracił całkiem nadzieję na wydłubanie u siebie czegokolwiek. Swoją drogą układ sympatyczny, przejrzysty i bez niepotrzebnego przepychu. Mnie się podoba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Wygląda bardzo fajnie, a czy chłodzi również dobrze? ;) Co do chłodzenia to na 775 starcza jednak jak będzie zmiana na Sandy to pewnie będzie już słabo i będzie trzeba dołożyć chłodnice na zewnątrz. Narazie trzeba kasę uzbierać na Sandy wtedy będę myślał jak TC nie da rady. Idle: Stress (grafa tryb 2D): Później jak będzie mi się chciało to wrzucę screen przy obciążeniu grafa+proc. Znacie może jakiś program który jednocześnie obciąży oba?? Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 Albo taki gorący proc albo masz coś nie tak z układem, 65st to u mnie E8400 robił pasywnie przy 4GHz na pentagramie karakorum :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 27 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2011 (edytowane) Albo taki gorący proc albo masz coś nie tak z układem, 65st to u mnie E8400 robił pasywnie przy 4GHz na pentagramie karakorum :| Chyba gorący proc mi się trafił tutaj jest trochę lepiej ale było to jeszcze w starej budzie (Stacker) wentyle są ustawione sztywno na 700rpm. No i Orthos a nie LinX który jednak te kilka stopni C mocniej wygrzewa proca: - blok cpu Swiftech GTZ - buda była cały czas otwarta - chłodzone było tylko cpu+gpu - było inne gpu 8800GTS G92 W najbliższym czasie zamierzam dokupić sobie czujnik inline temp i przepływomierz więc będę miał pełniejszy obraz układu. Być może pompka daje za mały flow lub coś innego kto wie :] Narazie musi pociągnąć do czasu uzbierania kasy na SB. Wtedy myślę aby dorzucić do układu Phobya 1080 Nova / Mora 3 jak zewnętrzną chłodnicę. Niestety z tym wiążą się też koszty i na dodatek musiałbym zmienić pompkę bo pewnie Swif 350 byłby za słaby. Edytowane 27 Czerwca 2011 przez Borys-Tech Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elder Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 DDC 350 przy chłodnicy typu Phobya 1080 będzie za słaba,wygeneruje flow rzędu 60 l/h. [Review] Phobya Nova 1080 DDC 355 a najlepiej 35X która bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła,generuje potężny flow, nawet Koolance 450 Strong ze sterownikiem 24V nie daje takich wyników. Ciśnienie w układzie LC - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zedmen Opublikowano 17 Listopada 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2011 Troszkę odkopię... Jako że miałem dzisiaj okazję oglądać Twoje dzieło na żywo. Układ na żywca prezentuje się mega dobrze. Wszystko schludnie poukładane. Bez zbędnych udziwniaczy. :) Oploty też fajne. Wszystko równo docięte. Misterna ręczna robota. Bardzo miło się to wszystko podziwiało. I ta cisza. Twoja maszynka jest niemal bezgłośna! Szkoda, że nie przedstawiłeś nam worka "step by step", jak tworzyłeś swój sprzęt. Na pewno byłaby to bardzo ciekawa lektura. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...