Banerek Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Przejdę od razu do rzeczy. Nadszedł czas na format itp. itd. Więc włożyłem płytkę od windowsa i reset. Musiałem w biosie przestawić aby startował z cd-rom i wszystko było ok. Ale w momencie instalacji gdzie wybiera się partycję mam dostępne tylko 131~ gb (podane w mb nierówna ilość około 131gb) miejsca, mimo iż mam 320 gb dysk... Postanowiłem zrobić partycję i zainstalować system łudząc się że wszystko sie naprawi ale bezskutecznie...Próbowałem dwukrotnie i dalej nic. Nie wiem co robić. w biosie pisze, że dysk ma 320 gb. Pomocy i z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Napisz jaką masz płytę główną, czy dysk jest SATA czy ATA i jaki system instalujesz. Nie jesteśmy jasnowidzami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banerek Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Windows xp professional, dysk sata, plyta główna gigabyte GA - 8i915p-d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 Windows co najmniej z SP1 ? Przed formatem było wszystko ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banerek Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 (edytowane) SP 2 jest tzn, był bo teraz czysto przed sformatowaniem bylo ok C:100gb a D: 200 gb Edytowane 30 Lipca 2009 przez Banerek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 30 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2009 O ile tego nie robisz, to instaluj XP z SP2 od razu.. Ewentualnie ściągnij, zainstaluj i sprawdź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 Może jest zworka limitująca pojemność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 W SATA raczej się nie spotykano ale na 100% nie odpowiem, prędzej postawiłbym na XP bez SP, który obsługuje max ~130Gb HDD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 31 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2009 moze to jest xp z dogranym nieudolnie sp do instalki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Temat oklepany z każdej strony. Skorzystaj z wyszukiwarki na forum lub w Google. Wymagany jest SP2 w Windows, a najlepiej SP3. Poza tym układ partycji masz tragiczny - 100GB to mi wystarczy na 3 systemy operacyjne i wszystkie moje dane. Jak już będziesz grzebał, to zmniejsz partycję systemową do powiedzmy 20-30GB i więcej danych będzie można trzymać na dysku bez ich wywalania przy każdym formacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...